• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/IN4S.net

20.09.2020

12:00

MILO SPREMAN NA SUKOBE, PRETI PARAVOJNIM FORMACIJAMA! Medojević pisao generalnom sekretaru NATO!

Vesti

MILO SPREMAN NA SUKOBE, PRETI PARAVOJNIM FORMACIJAMA! Medojević pisao generalnom sekretaru NATO!

Podeli vest

"U ovom osetljivom trenutku kada počinje tranzicija vlasti i formiranje prve demokratske Vlade u istoriji Crne Gore, od suštinske je važnosti sačuvati mir i stabilnost, a najveća pretnja je upravo ova kriminalna organizacija iza koje stoji Đukanović", poručio je Nebojša Medojević u pismu generalnom sekretaru NATO-a.

Pismo predsednika Pokreta za promene Nebojše Medojevića Stoltenbergu prenosimo u celosti:

Poštovani gospodine Stoltenberg,
Koristim ovu priliku da vas upozorim na pogoršanje bezbednosnih prilika u Crnoj Gori, nakon prve smene vlasti na izborima u istoriji Crne Gore.

KRIVOKAPIĆ OLADIO MILA POSLE PRETNJE DA ĆE SE "BORITI IZ ŠUME"! Evo šta je lider pobedničke koalicije rekao o PREDAJI VLASTI!

DEFINITIVNO JE, PADA NAKARADNI MILOV ZAKON! Potpisuje se novi koalicioni sporazum u CG, a ove reči Krivokapića sve govore! (FOTO)

Kao poslanik Parlamentarne Skupštine NATO, i dugogodišnji član Odbora za odbranu i bezbednost i Predsednik parlamentarne stranke koja se od osnivanja zalaže za punopravno članstvo Crne Gore u NATO, cenim veoma važnim upozoriti na zabrinjavajuće javne nastupe predsednika poraženog DPS-a Mila Đukanovića koji najavljuje formiranje paravojnih formacija i preti da će biti spreman da inicira nasilje i izazove oružane sukobe u Crnoj Gori.

Kao član Skupštinskog odbora za odbranu i bezbednost, bio sam u prilici da se neposredno upoznam sa obimom, snagom i brojnošću Balkanske Konfederacije Organizovanog Kriminala čije je sedište u Crnoj Gori i koja predstavlja pretnju bezbednosti i širem regionu, ali i Evropi i na globalnom nivou.

Foto: Printskrin Youtube/NATO news

Milo Đukanvić i Jens Soltenberg

Ova organizacija stoji iza šverca kokaina, cigareta, oružja i pranja novca kojim se finansiraju najmoćnije terorističke organizacije sveta. Cenim da ste upoznati da su se upravo u Crnoj Gori odvijale transakcije "droga za oružje" i da su u međunarodnoj akciji uhapšeni predstavnici kolumbijskog F.A.R.K. i Al Kaide. Akcijom bezbednosnih službi SAD i Carina u Filadelfiji, zaplenjen je rekordni iznos od 20 tona kokaina nemjenjen tržištu SAD, iza čega stoji ova ista organizacija iz Crne Gore.

U ovom osetljivom trenutku kada počinje tranzicija vlasti i formiranje prve demokratske Vlade u istoriji Crne Gore, od suštinske je važnosti sačuvati mir i stabilnost, a najveća prijetnja je upravo ova kriminalna organizacija iza koje stoji Đukanović.

Upravo zahvaljujući jasnim porukama koje je Đukanović dobio sa značajnih adresa sa Zapada izborni dan i brojanje glasova su prošli mirno i došlo je do tektonskih političkih promena. Pobedničke koalicije su već sklopile sporazum koji garantuje da će odnosi sa NATO-om snažiti i unapređivati i ja se nadam da će nova Vlada znati da iskoristi sve mehanizme i kapacitete NATO-a i dobije podršku u demontaži totalitarnog sistema i čišćenju zemlje od organizovanog kriminala i korupcije.

Radujem se budućoj saradnji i intenziviranju odnosa sa NATO-om, posebno u vezi sa reformama sektora odbrane i bezbednosti koje nisu sprovedene zbog nedostatka političke volje.

Pred nama su ozbiljni izazovi i neophodno je odmah krenuti u reforme koje će rezultirati depolitizacijom i profesionalizacijom vojske Crne Gore i jačanju njene uloge u odbrani zemlje. Vojska i vojnici i oficiri su u dugoj istoriji Crne Gore uvek predstavljali simbole časti, patriotizma i nacionalnog ponosa Crnogoraca", preneo je IN4S.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Brale

pre 3 godine

Ma nece, nije tolika budala, ko sto izgleda, cim bi to napravio, odma bi ga neka zapadna sluzba, "overila" u "nesrecnom" slucaju.... zapadnjaci igraju na Abazovica, evo, vec je poceo da "polako menja" retoriku....Milo ima smo da mu dodje kao "logistika"..

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija