• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

24.09.2020

16:14

ČEŠKI PREMIJER OŠTAR: Migrante treba zaustaviti i vratiti u matične zemlje!

Vesti

ČEŠKI PREMIJER OŠTAR: Migrante treba zaustaviti i vratiti u matične zemlje!

Podeli vest

Migrante koji ulaze u Evropsku uniju treba zaustaviti i vratiti u njihove matične zemlje, izjavio je danas češki premijer Andrej Babiš u Briselu uoči pregovora oko novog migracionog plana EU planiranih za narednu sedmicu.

Sastanak šefova vlada EU na kojem je trebalo da se razgovara o novom planu migracije, Belorusiji i korona virusu, odložen je za četvrtak sledeće sedmice, jer se predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel, koji inače predsedava takvim okupljanjima, nalazi u karantinu, preneo je Rojters.

Foto: AP/Photo

Moramo da promenimo sistem grantova i sistem kvota, to je za nas neprihvatljivo. Zato bi trebalo da nastavimo da pregovaramo... strategija bi trebalo da izgleda ovako - ljudi koji dolaze iz ovih zemalja, treba ih zaustaviti i poslati nazad u njihove zemlje, gde će im biti pružena pomoć - rekao je Babiš tokom konferencije za novinare.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

NOVA RUNDA SVAĐA U BRISELU! Tenzije u EU, gorući problem - kuda sa izbeglicama?
Planeta

NOVA RUNDA SVAĐA U BRISELU! Tenzije u EU, gorući problem - kuda sa izbeglicama?

Evropska komisija izneće danas predloge za reformu azilnog prava i raspodelu izbeglica u okviru Evropske unije, a očekuje se da oni neće uključivati odredbu prema kojoj bi sve članice EU bile obavezne da prihvate određeni broj izbeglica ili potražilaca azila jer bi zbog toga zemlje poput Mađarske ili Poljske sigurno blokirale ceo dogovor, piše Dojče vele.

23.09.2020

09:14

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija