• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

27.09.2020

09:17

MAKRON NEMA DILEMU: Jasno je da Lukašenko mora da ode!

Vesti

MAKRON NEMA DILEMU: Jasno je da Lukašenko mora da ode!

Podeli vest

Francuski predsednik Emanuel Makron smatra da beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko mora da napusti tu funkciju

- Ono što se dešava u Belorusiji, to je kriza vlasti, autoritarne vlasti koja ne može da prihvati logiku demokratije i pokušava da se održi uz pomoć sile. Jasno je da Lukašenko mora da ode - rekao je Makron u intervjuu za list „Žurnal d` dimanš“.

Francuski lider oduševljen je odvažnošću demonstranata u Belorusiji.

Prema njegovom mišljenju, oni shvataju kakav rizik preuzimaju izlazeći na demonstracije.

- Žene koje organizuju protestne akcije svake subote zaslužuju poštovanje - dodao je Makron.

Foto: Sergei Gapon/Pool via REUTERS

Makron je nedavno razgovarao telefonom s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom i jedna od tema razgovora bila je i situacija u Belorusiji. Francuski lider je Putinu rekao da je neophodno podržati političko rešavanje situacije u toj zemlji.

U Belorusiji traju masovni protesti protiv rezultata predsedničkih izbora na kojima je pobedio aktuelni šef države Aleksandar Lukašenko. Izbori su održani 9. avgusta. Prema rezultatima koje je utvrdila CIK, 80,1 odsto birača glasalo je za Lukašenka, a 10,12 odsto – za njegovog glavnog protivnika Svetlanu Tihanovsku.

Opozicija ne priznaje rezultate izbora i smatra da je pobedila Tihanovska. Evropska unija ne priznaje Lukašenka za legitimnog predsednika.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
NEBOJŠA

pre 3 godine

А ШТА ЋЕ МО СА'' ЖУТИМ ПРСЛУЦИМА'' ,ЂПАГЕТИ???ИСТОРИЈА НАС УЧИ КАКО ПРОЛАЗЕ ОНИ КОЈИ СЕ КАЧЕ СЕ РУСИМА,БИЛИ БЕЛИ ИЛИ НЕКЕ ДРУГЕ БОЈЕ.АКО НЕЗНАШ,ЈЕР СИ ПРЕСПАВАО ЛЕКЦИЈУ У ЧКОЛИЦИ ПИТАЈ ТУ СВОЈУ ЖЕНУ.ОНА ЈЕ САВРЕМЕНИК СВИХ ТИХ ДОГАЂАЊА

Rade

pre 3 godine

Koliko procenata ste vi, gospodine Makron, osvojili na izborima!? I to je legitimno? A osamdeset procenata "nije legitimno"! Kakvo licemerje! Bolje bi bilo da se pokrijte ušima! A da ne spominjemo žute prsluke!?

mladen

pre 3 godine

E moj Makron, počisti prvo pred svojim pragom pa onda se miješaj u tuđe državne teškoće. Žuti prsluci demonstriraju više od godinu dana i to tako da sve ruše pred sobom a ti soliš pamet Bjeloruskom predsedniku i narodu Bjelorusije.

Verica

pre 3 godine

Makron-to vam je ljudi medicinski fenomen,zivi bez mozga!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija