• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer

28.09.2020

17:33

OVO JE TAČKA POSLE KOJE NEMA POVRATKA, VELIKI RAT JE NEIZBEŽAN?!  Erdogan poručo da će okončati okupaciju azerbejdžanskih zemalja, TURSKA POSLALA ISLAMISTE IZ SIRIJE U NAGORNO KARABAH?!

Vesti

OVO JE TAČKA POSLE KOJE NEMA POVRATKA, VELIKI RAT JE NEIZBEŽAN?! Erdogan poručo da će okončati okupaciju azerbejdžanskih zemalja, TURSKA POSLALA ISLAMISTE IZ SIRIJE U NAGORNO KARABAH?!

Podeli vest

Turska je poslala svoje saveznike u Siriji da podrže Azerbejdžan u sukobu sa susednom Jermenijom, izjavili su danas ambasador Jermenije u Moskvi i dva sirijska pobunjenika

Ambasador Jermenije u Moskvi Vardan Toganjan rekao je da je Turska poslala oko 4.000 boraca iz severnog dela Sirije u Azerbejdžan i da se oni tamo bore, što je negirao pomoćnik predsednika Azerbejdžana Ilhama Alijeva, preneo je Rojters.

Jermenija je, takođe, navela da se turski vojni stručnjaci bore zajedno sa Azerbejdžancima u Nagorno-Karabahu, otcepljenom regionu u Azerbejdžanu s većinskim jermenskim stanovništvom i da je Turska obezbedila dronove i ratne avione.

JEREMENI OBORILI TURSKI DRON! Od moćne letelice ostali samo komadi, "barjkatar" završio u blatu (VIDEO)

Azerbejdžan negira te izveštaje.

Turska, takođe, nije komentarisala izveštaje, mada su visoki zvaničnici, uključujući predsednika Redžepa Tajipa Erdogana, obećali podršku Bakuu.

Dvojica boraca iz pobunjeničkih grupa koje podržava Turska u sevrnim delovima Sirije, koje su pod turskom kontrolom, rekli su da su raspoređeni u Azerbejdžanu u koordinaciji sa Ankarom.

BUKTI RAT! Žestoke borbe na jugo-istoku, zaustavljen tenkovski napad azerbejdžanskih snaga (FOTO/VIDEO)

Oni su odbili da budu imenovani zbog osetljivosti pitanja.

- Nisam želeo da idem, ali nemam novca. Život je veoma težak i siromašan - rekao je borac za koji se borio u Siriji za grupu Ahrar al-Šam, koju je podržala Turska.

Obojica su rekli da im njihovi komandanti iz sirijskih brigada rekli da će zarađivati oko 1.500 dolara mesečno, što je velika plata za Siriju, gde su ekonomija i valuta propale.

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je da je došlo vreme da se „okonča jermenska okupacija azerbejdžanskih zemalja".

Došlo je vreme da se okonča jermenska okupacija, vreme je da se svedu računi, inače će Jermenija i dalje postupati samovoljno. Ona mora da napusti okupirane zemlje. Svi znaju da su to azerbejdžanske zemlje, rekao je Erdogan tokom obraćanja u Istanbulu.

On je takođe optužio Minsku grupu OEBS-a da je nesposobna da reši problem Nagorno-Karabaha.

- Nisu uspeli da reše taj problem za 30 godina. I učinili su sve kako se to ne bi rešilo. Sada nas poučavaju, a ponekad i prete. Pitaju nas ima li u Nagorno-Karabahu turskih vojnika? Da li Turska isporučuje oružje? Oni koji to pitaju su poslali hiljade kamiona sa oružjem na sever Sirije - rekao je Erdogan, imajući u vidu američku podršku Snagama samooodbrane sirijskih Kurda, koje Turska smatra terorističkom organizacijom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Miloje

pre 3 godine

Bio sam Rusofil ostrasceni. Ali opet dokazuju da su smradovi. Niko nesme Turcima nista da kaze. Samo mali Kipar i Jermenija. Tako cemo opet sa njima i mi da prodjemo. Koga Rus brani taj je gotov. Svet ne sme da pusti Jermeniju niz vodu. Nazalost sve smradovi.

Hag

pre 3 godine

Treba Vučka zamoliti da pozove Erdogana...neki dan je rekao da su sva pitanja medju njima riješena i da je Turska prijateljska zemlja!Možda ga sultan posluša.

Slavko

pre 3 godine

Pa Zar se nismo doskora izvinjavali Azerbejdzanu zato sto je "zuta dosovska" prethodna vlast prodavala oruzije pravoslavnoj Armeniji. Posle Vuckog susreta sa Sultanom, Srbi mogu jos samo kao Turski vazali na front protiv Armeniji.

Milutin

pre 3 godine

Slomiće Turci zube jer im Putin neće dozvoliti da urade šta su naumili.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija