• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnik

01.10.2020

16:39

SIN JERMENSKOG PREMIJERA IDE U RAT! Majka ga junački ispratila uz OVE REČI!

Vesti

SIN JERMENSKOG PREMIJERA IDE U RAT! Majka ga junački ispratila uz OVE REČI!

Podeli vest

Supruga premijera Jermenije Ana Hakobian rekla je da nema ništa plemenitije nego dati svoj život za Otadžbinu

To je izjavila u razgovoru sa ženama poslanicama Nagorno-Karabaha, gde je otišla 27. septembra.

Jermenski narod se nalazi pred istorijskom prekretnicom za jermenski narod, i mi se možemo osloniti samo na sebe, naglasila je ona.

Ana Hakobian je pozvala sve majke i žene, ćerke i sestre da budu jake i da se ničega ne plaše, piše Sputnjik na jermenskom.

Pre puta u Karabah, suprug Nikol Pašinjan joj je rekao da njihov jedini sin Ašot ide u Karabah, pošto je rezervista. Ašot je prikupio i pripremio dokumenta, a majka ga nije zaustavljala, naprotiv.

- Rekla sam mu: "Da, sine, obuci uniformu i idi. Ja te obožavam, ali nema ništa plemenitije nego dati život za otadžbinu. Nisam znala kakva će situacija biti tamo, i da li ćemo moći da se čujemo. Ispostavilo se da tog dana nije otišao, već je određen kasniji datum za njegovu regrutaciju, ali ja i dalje stojim pri svojim rečima - napisala je Hakobianova na fejsbuku.

 

 

Situacija u Nagorno-Karabahu eskalirala je krajem prošle nedelje. Dve strane se međusobno optužuju za iniciranje sukoba. Ministarstvo odbrane Azerbejdžana je 27. septembra saopštilo da su Oružane snage Jermenije granatirale mesta na liniji razgraničenja u Karabahu i da među žrtvama ima civila i vojnika. Prema izjavama Ministarstva odbrane Jermenije, Karabah je bio podvrgnut vazdušnim i raketnim napadima. Jerevan je tvrdio da je Baku započeo ofanzivu u pravcu Karabaha.

U nepriznatoj republici Nagorno-Karabah saopštili su da je nekoliko mesta, uključujući i glavni grad Stepanakert, podvrgnuto artiljerijskoj paljbi. Vlasti su pozvale stanovništvo da se sakrije, a kasnije su proglasile vanredno stanje i mobilizaciju u Karabahu.

Jermenija je takođe proglasila ratno stanje i objavila opštu mobilizaciju. Predsednik Azerbejdžana odobrio je uvođenje ratnog stanja u brojnim gradovima i regionima zemlje i policijski čas u zemlji, a takođe je objavio delimičnu mobilizaciju.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59