• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: srbija danas/Informer.rs

01.10.2020

17:49

(VIDEO) HRVAT NASRNUO NA TRUDNICU U KAFIĆU, PA JE GAZIO PO GLAVI! Užas u Austriji!

Vesti

(VIDEO) HRVAT NASRNUO NA TRUDNICU U KAFIĆU, PA JE GAZIO PO GLAVI! Užas u Austriji!

Podeli vest

Stipe Lozina (44), državljanin Australije hrvatskog porekla, koji je prošle godine u novembru u Sidneju udario i nagazio trudnicu Ranu Elasmar (32), osuđen je na zatvorsku kaznu od tri godine

Napad se dogodio se u lokalnom kafiću u kojem su se oboje našli u isto vreme, a Elasmar je u trenutku napada bila u 38. nedelji trudnoće.

Lozina je prišao stolu za kojim su sedele Elasmar i njene prijateljice i od njih tražio novac. Kad su ga odbile, Lozina ih je fizički napao uz povike da su "oni muslimani uništili njegovu majku".

Lozina se nagnuo i šakom u glavu udario Elasmar koja je od siline udarca pala na pod. Lozina ju je nakon toga udario još najmanje 14 puta. Čak ju je i nagazio po zadnjem delu glave.

Drugi gosti kafića na kraju su uspeli da ga udalje od žena koje je napao, a snimak okrutnog napada zgrozio je australijsku javnost.

Sudija Kristofer Krejgi je brutalni napad okarakterisao kao "zloban i potpuno neprihvatljiv", a za Lozinu je rekao da je u tom trenutku bio "evidentno nestabilan".

- Napad je bio takav da je mogućnost povređivanja žrtve i njenog nerođenog deteta bio veoma visok - rekao je u Krejgi u četvrtak prilikom izricanja kazne za Lozinu.

Elasmar je tokom suđenja rekla da je osetila da se Lozina okomio na nju jer je muslimanka, a dodala je da se bojala za svoj život te za život svoga deteta.

MILANOVIĆ POTKAČIO AMERE: POMPEO BI DA NAM UVALI F-16! Predsednik Hrvatske ponovo briljira... "Vojna sila" sa JEDNIM ISPRAVNIM MIGOM, svakako mora da pazi da joj Vašington ne "uvali"!

- Da niko nije intervenisao, mogao je da me ubije. Okrenula sam svoj stomak tako da nije mogao da ga udari. Želela sam da zaštitim dete - rekla je ona.

Elasmar je u napadu zadobila manje povrede, a dete je rodila tri nedelje nakon napada.

Njeni advokati na sudu su rekli da Elasmar i dan danas trpi traume zbog tog napada i da se boji da ide u javne prostore. Takođe, dodali su da je imala problema i zbog toga što je napad morala da objasni svojoj drugoj deci.

- Islamofobija mora da se okonča. Nasilje nad ženama mora da se okonča - rekla je Elasmar prošlog meseca.

Lozina je tokom suđenja odbio pravnu pomoć i zastupao je sam sebe. Australijski mediji preneli su da je tokom suđenja više puta nekoherentno govorio.

Sudija je konstatovao da je Lozini dijagnostikovana šizofrenija te da već duže vreme ima problema s mentalnim zdravljem.

Lozina 2022. godine ima pravo da se prijavi za puštanje na uslovnu slobodu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59