• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

01.10.2020

21:53

EVROPA U PRIPRAVNOSTI! Vlada Francuske spremna da izda maksimalno upozorenje za Pariz

Vesti

EVROPA U PRIPRAVNOSTI! Vlada Francuske spremna da izda maksimalno upozorenje za Pariz

Podeli vest

Francuska vlada spremna je da od ponedeljka u Parizu izda maksimalno upozorenje na Kovid-19, saopštio je danas ministar zdravlja Olivier Veran

Ovaj potez najverovatnije će dovesti do zatvaranja kafića i restorana i do pooštravanja drugih restrikcija na javni život, prenosi agencija Rojters.

Veran je na konferenciji za novinare rekao da šire područje Pariza sada ispunjava sva tri kriterijuma vlade za izdavanje najvišeg stepena upozorenja na korona virus. U poslednja 24 sata stopa zaraženosti u prestonici Francuske premašila je 250 slučajeva na 100.000 stanovnika.

Francuski ministar zdravlja je rekao da će vlada i gradsko veće Pariza još jednom pregledati sve pokazatelje u nedelju i da će preduzeti odgovarajuće mere, ukoliko ne bude nikakvog poboljšanja.

Foto: Reuters


Vlada je prošlog ponedeljka naredila zatvaranje kafića i restorana u Marselju na dve nedelje, što je dovelo do organizovanja protesta. Vlasnici restorana u Parizu planiraju da održe protest u petak.

Veran je rekao da ima pokazatelja da se popravlja epidemiološka situacija u Bordou, Nici i Marselju, gde su već ranije uvedene restrikcije.

Za sada ne postoji opasnost od opterećenja zdravstvenog sistema na nacionalnom nivou usled porasta broja obolelih od Kovid-19, rekao je francuski ministar zdravlja.

Francuska je danas prijavila 13.970 novih slučajeva korona virusa, što je blizu prošlonedeljnog rekordnog dnevnog bilansa, dok su od posledica zaraze preminule još 63 osobe.

Od početka pandemije, u Francuskoj je potvrđeno 577.505 slučajeva Kovida-19, od čijih je posledica do sada preminulo 32.019 ljudi.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Srpska ekonomija raste!" Moćna poruka ministra Siniše Malog iz Vašingtona
Politika

"Srpska ekonomija raste!" Moćna poruka ministra Siniše Malog iz Vašingtona

Potpredsednik vlade i ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas u Vašingtonu da je imao odličan sastanak sa predstavnicima Konstituence u MMF koju predvodi Švajcarska i istakao da srpska ekonomija raste i da se očekuje da privredni rast Srbije u prvom kvartalu bude 4,3 ili 4,4 odsto, kao i da javni dug naše zemlje trenutno iznosi 47,6 odsto BDP-a.

18.04.2024

17:03

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija