• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

06.10.2020

12:48

(VIDEO) TRAMP JEDVA DIŠE? Snimak koji dokazuje da američki predsednik nije dobro kao što tvrdi!

Vesti

(VIDEO) TRAMP JEDVA DIŠE? Snimak koji dokazuje da američki predsednik nije dobro kao što tvrdi!

Podeli vest

Američki predsednik Donald Tramp ipak ima problema sa disanjem?

Američki predsednik Donald Tramp je imao dramatičan povratak u Belu kuću kako bi nastavio lečenje od korona virusa nakon trodnevnog boravka u bolnici.

On tvrdi da se oseća bolje nego pre 20 godina, ali stručnjaci u to nisu baš sigurni.

Predsednik je skinuo masku dok je stajao na balkonu Bele kuće, gde je nekoliko članova osoblja i pomoćnika poslednjih dana imalo pozitivan test na virus.

 

 

- Osećam se zaista dobro! Ne bojte se Kovida. Ne dozvolite da on dominira vašim životima - tvitovao je on.

Ostaju pitanja o ozbiljnosti bolesti gospodina Trampa nakon vikenda oprečnih izjava.

Dok njegov lekar Šon Konli tvrdi da se on oporavlja i da je zato odlučeno da napusti bolnicu, sam snimak Trampa pokazuje da to možda nije tako.

Na snimku sa balkona Bele kuće Tramp izgleda kao da se muči sa disanjem dok pokušava da izgleda pribrano.

- Ovo nije video snimak nekoga koga je trebalo otpustiti iz bolnice na kućno lečenje. Ovo je školski primer otežanog rada disanja i zaista je zabrinjavajuće što njegovi lekari očigledno nisu zaduženi za njegovu negu - napisao je na Tviteru dr Džošua Volrič, lekar iz Velike Britanije.

 

 

Trampov povratak u Belu kuću i skidanje maske mnogi su kritikovali, jer je on, iako se možda i oseća dobro, i dalje zarazan i može da prenese virus još nekom od svojih saradnika.

Neki medicinski stručnjaci rekli su u ponedeljak da s obzirom na faktore rizika Trampa - on ima 74 godine, muškarac je i ima prekomernu telesnu težinu - treba pažljivo nadgledati barem tokom prve nedelje njegove infekcije, jer se stanje nekim pacijentim brzo pogoršava i po nekoliko dana.

- Mislim da bi bilo katastrofalno biti u situaciji da mu u Beloj kući zaista pozli, a vi morate da ga hitno odvezete u bolnicu. Mislim da ova situacija nije bezbedna - rekla je za "Njujork tajms", dr Selin Gaunder iz Škole medicine Grosman, koja se brine o pacijentima sa kovid-19.

 

 

Posle povratka Trampa u Belu kuću, njegov rival Džo Bajden rekao je da mu je "drago" što se čini da se predsednik "prilično dobro oseća". Ali onda je kritikovao Trampa, rekavši.

- Svako ko se zarazi virusom govoreći da maske nisu bitne, da socijalno udaljavanje nije važno, mislim da je odgovoran za ono što im se dogodi - rekao je Bajden.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!
Fudbal

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je dve prijateljske utakmice u martu, sa polovičnim uspehom. Poraz od Rusije (4:0) još jednom je pokazao brojne nedostatke u igri "orlova", dok trijumf nad Kiprom (1:0) nikoga nije ubedio da su puleni Dragana Stojkovića kadri za velika dela i uspeh na predstojećem Evropskom prvenstvu. Pre toga, ostalo je da se završi klupska sezona u šampionatima širom Evrope i sveta gde nastupaju naši igrači.

28.03.2024

16:03

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija