• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/telegraf.rs

09.10.2020

11:57

(FOTO) ČUDO U CRKVI U NAGORNO KARABAHU! Mladića u raketiranoj svetinji sigurne smrti spasila BIBLIJA!

Vesti

(FOTO) ČUDO U CRKVI U NAGORNO KARABAHU! Mladića u raketiranoj svetinji sigurne smrti spasila BIBLIJA!

Podeli vest

Mladić iz Nagorno Karabaha navodno je pukom srećom preživeo granatiranje Crkve Hrista spasitelja u gradu Šuši. Njega je, naime, spasla Biblija, tako što je zadržala geler koji bi nesrećnog vernika sigurno ubio

Mladić je sedeo juče u crkvi kada je usledio raketni napad koji su navodno izvršile snage Azerbejdžana. U rukama je držao Bibliju u koju se zario geler, dok se oko njega sve rušilo. Društvenim mrežama kruže fotografije mladića koji leži u bolničkoj postelji, kao i fotografije Svetog pisma čije su strane poderane.

 

Podsetimo, Crkva Svetog Hrista Spasitelja, poznata kao Gazančecoc, obeležje Šušija, gotovo je uništena u jučerašnjem napadu. Crkva je građena od 1868. do 1887. i sedište je eparhije Nagorno-Karabaha Jermenske apostolske crkve i odolevala je svim sukobima u Karabahu u poslednje tri decenije.

Ono što je zanimljivo jeste da, iako je crkva pretrpela velika oštećenja, nijedna ikona koja visi na zidu nije pala, a i mozaici su ostali neoštećeni.

Foto: AP PHOTO

Podsetimo, borbe u Nagorno-Karabahu počele su 27. septembra, a Azerbejdžan i Jerevan se međusobno se optužuju za izbijanje sukoba. U Jermeniji je objavljeno ratno stanje i opšta mobilizacija, dok je u Azerbejdžanu uveden policijski čas i delimična mobilizacija.

Odnosi između dve nekadašnje sovjetske republike zategnuti još od 1991. godine kada je jermenska vojska okupirala Nagorno-Karabah, teritoriju koju je međunarodna zajednica priznala kao deo Azerbejdžana.

Konfliktu se ne još ne vidi kraj, a donete su četiri rezolucije Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i dve Generalne skupštine UN u kojima se straži hitno povlačenje jermenskih trupa sa te teritorije Azerbejdžana, koju većim delom nastanjuju Jermeni. Nagorno-Karabah se jednostrano otcepio od Azerbejdžana, ali nije međunarodno priznat kao država.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

RAT NA KAVKAZU JE ZAMKA ZA RUSIJU, 150 TURSKIH SPECIJALACA VEĆ SPROVODI PAKLENI PLAN! Putin hitno mora da rešava problem, ovaj geopolitički vakuum može skupo da ga košta!
Planeta

RAT NA KAVKAZU JE ZAMKA ZA RUSIJU, 150 TURSKIH SPECIJALACA VEĆ SPROVODI PAKLENI PLAN! Putin hitno mora da rešava problem, ovaj geopolitički vakuum može skupo da ga košta!

Krize u tri tačke postsovjetskog prostora, posebno u Nagorno Karabahu, koji je kavkasko bure baruta, mogu se shvatiti kao pokušaj Zapada da uzdrma Organizaciju ugovora o kolektivnoj bezbednosti i Rusiju uvuče u situaciju kad će, šta god uradila, biti na gubitku, smatra bivši ministar spoljnih poslova SR Jugoslavije Vladislav Jovanović

09.10.2020

09:43

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija