• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Telegraf

14.10.2020

10:19

U HRVATSKOJ OBOREN CRNI REKORD! Objavljene najnovije brojke, NE PIŠE IM SE DOBRO

Vesti

U HRVATSKOJ OBOREN CRNI REKORD! Objavljene najnovije brojke, NE PIŠE IM SE DOBRO

Podeli vest

U Hrvatskoj je u poslednja 24 sata zabeleženo rekordnih 748 novozaraženih i četiri smrtna ishoda.

Trenutno aktivnih slučajeva u Hrvatskoj je 3.210 od kojih je 441 pacijent na bolničkom lečenju, saopštio je Nacionalni štab civilne zaštite.

Od tog broja na respiratoru je 27 pacijenata.

Od 25. februara u Hrvatskoj je do danas ukupno je zabeležena 21.741 osoba zaražena novim korona virusom, od kojih je 334 preminulo.

Oporavilo se ukupno 18.197 osoba od toga 308 u poslednja 24 sata.

U samoizolaciji je trenutno 16.598 osoba.

Do danas su ukupno testirane 372.683 osobe, od toga 6.448 u poslednja 24 sata.

Dosadašnji najveći broj novozaraženih zabeležen je 8. oktobra kada su bila 542 nova slučaja.

U Gradu Zagrebu u protekla 24 sata zabeleženo je 211 novih slučajeva zaraze.

Grad Zagreb je juče doneo program mera po kojima je obavezno nošenje maski za lice ili medicinskih maski u svim zatvorenim prostorima.

Takođe, obavezno je korišćenje maski i na otvorenim prostorima gde nije moguće održavanje fizičke distance od minimalno dva metra. Obustavljaju se posete svim korisnicima domova za starije kao i izlazak korisnika izvan domova na dve nedelje.

Objavljene su i nove preporuke za ugostitelje i svadbe. Prema novim preporukama razmak između stolova u svim ugostiteljskim objektima mora biti najmanje tri metra, razmak između gostiju najmanje metar i po, zabranjeno je stajanje i stajaća mesta, kao i plesanje i plesni podijum.

U Hrvatskoj, osim što se sada i kafićima i restoranima uvodi zabrana rada nakon ponoći, a svi gosti moraju da nose maske svuda sem za stolom, jedna od novosti su i korona-redari koje moraju da osiguraju ugostiteljski objekti, po jednog na 50 gostiju.

- Korona-redari su jedna od mera, to su osobe koje vlasnici obekta odrede, njihova je svrha da sprovode mere HZJZ-a. Vlasnici ugostiteljskih objekata su dužni da od danas odrede korona-redare - objasnio je njihovu funkciju pomoćnik ministra unutrašnjih poslova Damir Trut za RTL.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija