• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/Tanjug

16.10.2020

11:37

ŽESTOKO! Rat Trampa i novinarke NBC na predizbornoj debati! (VIDEO)

Vesti

ŽESTOKO! Rat Trampa i novinarke NBC na predizbornoj debati! (VIDEO)

Podeli vest

Predizborna debata predsednika SAD Donalda Trampa i njegovog protivkandidata na izborima 3. novembra Dzoa Bajdena, pretvorila se u verbalni rat između Trampa i novinarke NBC u četvrtak uveče, Savane Gatri, prenosi CNN


Tramp i Bajden su imali debatu u dve odvojene hale u Majamiju na Floridi, koristeči video bim, međutim, u prvi plan je iskočila novinarka Savana Gatri, koja je postavljala neka vrlo neugodna pitanja za predsednika, dodaje CNN.


U izveštaju ove američke medijske kuče navodi se da je Bajden bio u drugom planu, da nije ulazio u klinč sa novinarkom i da je bez povišenog tona odgovarao na pitanja, dok je Tramp bio vrlo temperamentan.

Tramp ponekad nije dozvoljavao Gatrijevoj ni da završi pitanje, a nekad ju je kritikovao na pola rečenice, a CNN tvrdi da su mu odgovori bili "nemusti i lažni".

To je stvorilo raspravu između Trampa i Gatrijeve, koja se pretvorila u tenziju u organizovanoj debati mreže NBC.

"Tramp je paralelno glumio žrtvu i agresora, ispaljujuči otrovne strelice, kao recimo kada je ljutito rekao Gatrijevoj: ''Vi uvek ovo radite, meni i svima. Kažete da sam pricao o nadmoći belih ljudi? To nije tačno. Hajde dalje, koje vam je sledeće pitanje''. Zatim, Gatrijeva je postavila pitanje, a Tramp je prevrnuo očima i rekao: ''Evo, idemo ponovo ispočetka'' ", piše u tekstu CNN.

Najviše prašine se diglo kada je Tramp upitan da li se testirao pre dolaska na debatu, pošto je nedavno imao korona virus, na sta je on odgovorio da se nije testirao na dan debate i da se ne seća kada je poslednji put to uradio.

Tramp je naglasio da je bio u kontaktu sa roditeljima i rodbinom nastradalih američkih heroja, "koji su dolazili da ga zagrle i da ga dodirnu", na šta je Gatrijeva iznela opasku da ga možda oni nisu zarazili.

"Ne verujem da su me oni zarazili, mada, možda i jesu", rekao je Tramp.

Novinarka ga je upitala da li su ožalošćene porodice krive za njegovu koronu.

"Ne. Ne znam gde sam zakačio korona virus. Ako me pitate za maske - nosite ih. Savana, na istoj smo strani", rekao je predsednik SAD, dodajući da kao predsednik SAD nije mogao da se zatvori u podrum i izoluje, već da je njegova dužnost da bude sa ljudima.

Upitan da odgovori da li duguje 421 milion dolara, Tramp je odgovorio da to nije tačno.

"Novinski natpisi nisu tačni. Ali, 400 miliona dolara je kikiriki. Ne brinite, ne dugujem Rusima ili nekim zlim ljudima novac, niti stranim bankama. Vrlo me potcenjujete", dodao je Tramp.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija