• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/tsargrad.tv

21.10.2020

07:10

RUSI UGRADILI TAJNI ČIP U S-400 PRE NEGO ŠTO SU GA PRODALI TURCIMA! Vojni analitičar otkrio detalje, evo zašto ni Ankara, ni Pentagon ne mogu da "PROVALE" sistem moćnog PVO!

Vesti

RUSI UGRADILI TAJNI ČIP U S-400 PRE NEGO ŠTO SU GA PRODALI TURCIMA! Vojni analitičar otkrio detalje, evo zašto ni Ankara, ni Pentagon ne mogu da "PROVALE" sistem moćnog PVO!

Podeli vest

Vest da je Turska testirala PVO sistem S-400 kupljen od Rusije pokrenula je po ko zna koji put pitanje prenosa tajni moćnog ruskog oružja u Sjedinjene Američke Države

Turska, po ugovoru s Rusijom, ne može i ne sme sa svojim NATO mentorom da podeli tajne moćnog PVO, međutim, ako ugovor čak i bude prekršen, Rusi su unapred pripremili iznenađenje - kako za „provalnike“ u Sjedinjenim Državama, tako i za Ankaru.

Naime, protivavionski raketni sistem S-400 spada u najmodernija ruska oružja koje mogu da kupe i inostrani partneri. S-500 još nije u prodaji - on je samo za "ličnu upotrebu", iako su i osobine S-400 dovoljne da zemlju zaštite od invazije, procenjuju ruski analaitičari.

Sada turski partneri testiraju efikasnost sistema, što svakako prate i Sjedinjene Države.

Vojni komentator lista Komsomolskaja pravda Viktor Baranec podseća da ugovor sa Ankarom predviđa zabranu prenošenje ovog oružja u treće zemlje, ali i objašnjava šta bi se dogodilo kada bi Turska prekršila ovo pravilo.

- Američki stručnjaci i dalje neće moći da reše zagonetku ruskog S-400. Ruski dizajneri, inženjeri, tehnolozi - nisu budale. Pre prodaje ovih sistema, oni u oružje ubacuju čipove koji ne dozvoljavaju ciljanje i pucanje na ruske avione koji takođe imaju čipove koji su u korelaciji sa onima u PVO sistemu. Drugo, takvo oružje se prodaje sa smanjenim borbenim mogućnostima. I treća i najvažnija stvar. "Zlatne glave" u našem vojno-industrijskom kompleksu smislile su takve trikove da, ako Amerikanci i probaju da otvore i dekodiraju šeme i diskove, svi podaci će istog trena postati neupotrebljivi. Čim Amerikanci zadru dovoljno duboko u sistem rada, odmah će im sve propasti - naglasio je Baranec.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
stefanko

pre 3 godine

to bi jedino SRBI mogli pronaci resenje da uniste S400.

Pesterac

pre 3 godine

A dali vi stvarno ste toliko glupi ili neuki!!?? Pa zar mislite da ce Turci kupovati macku u dzaku!!?? Daki vi mislite da Turci nemaju strucnjake !?? Pa da su glupi koliko vi mislite da jesu nebi prkosili celom svetu skoro ... A da pa morate nestk mastati jer vas boli sto su ojacali i sto nemogu sa njima da se igraju....

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!
dva puta odbili

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!

Ustavni sud Crne Gore usvojio je danas žalbu i utvrdio da se Miloš Medenica, sin bivše predsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, neosnovano u pritvoru, potvrđeno je nezvanično podgoričkom portalu CdM. Vesni Medenici se takođe sudi, zbog optužbi za zloupotrebu službenog položaja i organizovanja kriminalne grupe, ali se i ona brani sa slobode.

24.04.2024

16:09

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija