• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

21.10.2020

10:44

RUSKO SUPERORUŽJE MASAKRIRALO TURSKE DRONOVE BEZ ISPALJENOG METKA?! Mediji: SISTEM ZA ELEKTRONSKO RATOVANJE "KRASUHA" oborio 9 "BAJRAKTARA" u pograničnom pojasu!  (FOTO)

Vesti

RUSKO SUPERORUŽJE MASAKRIRALO TURSKE DRONOVE BEZ ISPALJENOG METKA?! Mediji: SISTEM ZA ELEKTRONSKO RATOVANJE "KRASUHA" oborio 9 "BAJRAKTARA" u pograničnom pojasu! (FOTO)

Podeli vest

Nakon što je Iran upozorio dve zaraćene strane u Nagorno-Karabahu da će uzvratiti ukoliko se naruši vazdušni prostor Islamske Republike, Rusija je učinila isto iznad svoje vojne baze u Gjumriju u Jermeniji, u blizini granice sa Turskom, javljaju pojedini mediji

Ruski sistem elektronskog ratovanja "Krasuha" je potpuno novi vojni sistem koji je u službu ruske vojske ušao 2014. godine, a njegova proizvodnja je završena 2010. godine. Domet otkrivanja elektronskih letelica, poput mini dronova ili bespilotnih letelica je 250 km. Trenutno, pored Rusije, "Krasuhu" koriste vojne snage Alžira, Irana i Libije.

Foto: YoutubePrintscreen/Novosti. Sobыtiя. Sensacii.

Izvori u ruskom Ministarstvu odbrane tvrde da su ruski sistemi za elektronsko ratovanje od početka sukoba u Nagorno-Karabahu dovedeni u punu borbenu gotovost, ali da su tek sada korišćeni, jer nije bilo takvog masovnog korišćenja dronova na području ruske vojne baze, prenosi Avia pro.

Fotografije nekih oborenih turskih dronova i njihovih trupova pokazuju da su ti dronovi zaista uklonjeni sistemima za elektronsko ratovanje, jer nema tragova raketnog udara ili drugog vatrenog oružja. Ruski mediji navode da su ruske snage za manje od 48 sati oborili 9 dronova "Bajraktar TB2" turske proizvodnje.

Foto: YoutubePrintscreen/ SOBЫTIЯ I FAKTЫ

Za sada nema informacija da li su oboreni dronovi u službi turske ili azerbejdžanske vojske. Vojni stručnjaci kažu da će, ukoliko ruski sistem za elektonsko ratovanje nastavi da funkcioniše sličnim tempom, Ankara i Baku značajno ograničiti "provokativni rat dronovima", jer se očekuje da će gubici dronova dostići izuzetno visok nivo, posebno jer je Turska izgubila veliki broj njih u Siriji.

"Krasuha" može da ometa rad radara na modernim avionima, dezorijentiše navođene visokoprecizne rakete ali i da blokira rad bespilotnih letilica.

Podsetimo, situacija u Nagorno-Karabahu eskalirala je 27. septembra, na spornoj teritoriji vode se aktivni sukobi. Vanredno stanje je uvedeno u Azerbejdžanu i Jermeniji, a najavljena je i mobilizacija. Obe strane su prijavile veliki broj ubijenih i ranjenih, uključujući civile.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Bane

pre 3 godine

Istrazite kako je novi ruski ambasador u hrvatskoj nasamaren pa je otisao na grob Franje T.? Da 'oda postu'? Kome?

Bungi

pre 3 godine

Veliko je pitanje šta su azeri oborili, maketu ili je u pitanju video montaža, snimak nije upšte jasan, ako su išta od S-300 oborili.???.Krajnje je vrijeme da im poruše te igračke od dronova, dosta su se ku'čili i mlatili jermensku artiljeriju i oklopne jedinice.Azeri su junačine, napadaju samo kada su 10 puta jači.Video igricama sa Barjaktarima je došao kraj!

Krokodilske suze

pre 3 godine

Rođače, S300 se ne obara, prosto zato što su mu krila zakržljala pa ne leti!!! ?. A za ostalo se slažem.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija