• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

23.10.2020

07:46 >> 08:45

PLJUŠTALE OPTUŽBE, TRAMP I BAJDEN NA POSLEDNJOJ DEBATI PRED IZBORE! Žestoke rasprave o gorućim temama, Tramp dominantniji, čak ga je i CNN POHVALIO!

Vesti

PLJUŠTALE OPTUŽBE, TRAMP I BAJDEN NA POSLEDNJOJ DEBATI PRED IZBORE! Žestoke rasprave o gorućim temama, Tramp dominantniji, čak ga je i CNN POHVALIO!

Podeli vest

Kandidati za predsednika SAD Donald Tramop i Džo Bajden održali su u četvrtak uveče poslednju debatu pred predsedničke izbore, a glavne teme bile su borba protiv korona virusa, imigracija, kriminal i porez

Bivši američki potpredsednik i kandidat demokrata Bajden ponovio je zamerke Trampu o odgovoru na pandemiju korona virusa, navodeći da svako ko je dozvolio da umre više od 220.000 ljudi ne bi trebalo da bude predsednik.

Istovremeno, Bajden je upozorio da dolazi mračna zima, kada se radi o pandemiji.

Sa druge strane aktuelni predsednik Tramp i kandidat republikanaca optužio je Bajdena da će zatvoriti zemlju ukoliko postane predsednik.

"Staviće zemlju u karantin ukoliko i jedna osoba u našoj masivnoj birokratiji kaže da je zatvori", rekao je Tramp, prenosi Glas Amerike.

Dvojica kandidata, oba u sedamdesetim godinama, nisu se čuli tokom uvodnih izlaganja protivkandidata, pre svega jer im je nezavisna Komisija za predsedničke rasprave naizmeničko isključivala mikrofone kako ne bi prekidali jedan drugog, što je bilo potpuno drugačije u odnosu na drugu debatu kada su jedan drugom upadali u reč.

Foto: APphoto

 



Dvojica kandidata vodila su oštru polemiku i oko imigracione politike, pri čemu je Bajden osudio politiku razdvajanja porodica i nabedio Trampa da postavlja kaveze na granici sa Meksikom.

Tramp je odgovorio da administracija planira da opet spoji porodice ali na legalan način, kao i da karteli zloupotrebljavaju decu kako bi ilegalno ušli u zemlju, prenosi CNN.

Inače, prva reakcija na CNN-u je bila da predsednik nije ličio na sebe, da je bio smiren i da je uspeo da istakne dobre argumente protiv Bajdena. Ipak, novinar je rekao da je Tramp "lagao kao Pinokio".

Tokom debate Bajden je ponovio optužbe na Trampov račun da ne plaća porez, na šta je on odgovorio da je platio milione i milione poreza.

Kada se radi o navodnim pokušajima Irana i Rusije da se mešaju u predsedničke izbore, Bajden je kazao da će se obračunti sa njima dok je Tramp samo kratko odgovorio da je upoznat sa tim.

Sukobili su se i oko politike prema Afroamerikancima, na šta je Tramp rekao da je on poslednja osoba koju bi trebalo nabediti za rasizam.

Oni su tokom debate raspravljali i o drugim temama poput Kine, zdravstvenog sistema, ekonomiji, klimatskim promenama.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Sandra Božić čestitala Dan Vojske Srbije
Politika

Sandra Božić čestitala Dan Vojske Srbije

Predsednica Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Sandra Božić čestitala je danas svim pripadnicima Vojske Srbije 23. april, Dan Vojske Srbije, ističući da Srbija temeljno razvija svoju vojsku kako bi bila sposobna da odgovori na sve izazove.

23.04.2024

12:46

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija