• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/sputnjik

23.10.2020

11:22

TRENUTAK KOJI JE ZAPREPASTIO AMERIKANCE! Bajden uporedio Kim Džong Una sa Hitlerom, pa otišao korak dalje... ŠTA JE ZAPRAVO ŽELEO DA KAŽE?!

Vesti

TRENUTAK KOJI JE ZAPREPASTIO AMERIKANCE! Bajden uporedio Kim Džong Una sa Hitlerom, pa otišao korak dalje... ŠTA JE ZAPRAVO ŽELEO DA KAŽE?!

Podeli vest

Kritikujući „dobar odnos“ predsednika Amerike Donalda Trampa sa severnokorejskim liderom Kimom Džonom Unom, predsednički kandidat Demokrata Džo Bajden zbunio je gledaoce debate govoreći o „dobrom odnosu“ Amerike i Adolfa Hitlera

Tramp je govoreći o Severnoj Koreji, Kima nazvao „drugačijim momkom“ i istakao je svoju sposobnost da vodi razgovore sa kontroverznim liderom, dodajući da je da je njihov odnos pomogao dvema zemljama da izbegnu nuklearni rat.

„Nismo u ratu. Imamo dobar odnos ... Dobri odnosi sa liderima drugih zemalja su dobra stvar“, rekao je Tramp tokom poslednje debate uoči američkih predsedničkih izbora koji će biti održani 3. novembra.

Bajden je oštro kritikovao predsednika SAD zbog sastanka s Kimom, koga je nazvao „siledžijom“, potom je spomenuo Hitlera.

„To je kao da kažemo da smo imali dobar odnos sa Hitlerom pre nego što je napao Evropu“, odgovorio je Bajden, pa je, ispravljajući sebe (jer je i Nemačka u Evropi), dodao „ostatak Evrope“.

Greška iz geografije je potpuno pala u senku zbog istorije, tačnije pominjanja Hitlera u kontekstu dobrih odnosa sa SAD i mnogi na društvenim mrežama su se zapitali o čemu on to zapravo govori.


„Nema poređenja. On (Bajden) gubi dodir sa realnošću“, napisao je pisac Metju Betli.


„Koji udžbenik istorije čita?“, zapitala se radio voditeljka Dženet Paršal.


„Kada je predsednik Ruzvelt imao dobar odnos sa Hitlerom?“, dodao je još jedno pitanje novinar Majkl Graham.

Upitan kakav bi bio njegov odnos s Kimom ako bi bio izabran za predsednika, Bajden je rekao da bi odbio da se sastane s njim ukoliko „Korejsko poluostrvo“ ne postane „zona bez nuklearne energije“, objavio je RT.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija