• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

24.10.2020

10:01

LAZANSKI OTKRIVA ko ima veće šanse za pobedu u Nagorno Karabahu! JEDAN DETALJ O AZERBEJDŽANU MNOGO GOVORI, a TURSKA... (VIDEO)

Vesti

LAZANSKI OTKRIVA ko ima veće šanse za pobedu u Nagorno Karabahu! JEDAN DETALJ O AZERBEJDŽANU MNOGO GOVORI, a TURSKA... (VIDEO)

Podeli vest

Ambasador Srbije u Rusiji Miroslav Lazanski objasnio je da je otvaranje kancelarije ruskog Ministarstva odbrane u našoj zemlji deo vojno – tehničke saradnje

- Mi imamo krupne borbene sisteme sovjetskog i ruskog porekla i naravno da se postavila potreba da budu prisutni tehnički stručnjaci, oficiri, inžinjeri ruski koji mogu tu tehniku da održavaju, vide u kakvom je stanju, eventualno da daju savete našim stručnjacima. Potpuno je normalno da se otvori ta kancelarija - rekao je Lazanski za Pink.

Kako je dodao, naša avijacija, lovačka je bazirana na migovima 29, oklopne jedinice imaju tenkove M-84, koji su opet derivacija ruskog tenka T-72, artiljerija ima samohodne haubice 122 koje su sovjetske proizvodnje, protivavionski sistemi su svi ruskog porekla...

- Naravno da morate da imate nekoga ko će sve to da prati. Ruski proizvođači daju i granciju. Ne možete ni jedan ruski sistem da podvrgnete modernizaciji bez dozvole i da bi se produžili resursi migova potrebna je saglasnost njihovog proizvođača. Tako da je ovo potpuno logično - objasnio je Lazanski.

Upitan da li je otvaranje te kancelarije, kako neki komentarišu balans sa kancelarijom NATO, on kaže da to ne bi tako gledao.

- Ako bi tako gledali, to bi onda trebalo biti kancelarija za ODKB. Po strukturi i integrativnim procesima ODKB nikada nije bio na tom nivou kao NATO. NATO je mnogo čvršća vojno-politička organizacija. Kancelarija ODKB bi bio pandam kancelariji NATO, ali ovo nije - rekao je Lazanski.

Govoreći o poseti predsednika Rusije Vladimira Putina Srbiji, istakao je da datum nije ni bio preciziran, te da su odnosi dve zemlje odlični.

- Dobro je što Lavrov dolazi u Beograd, ovo je već druga njegova poseta ove godine - naglasio je Lazanski i podsetio da je Putin bio u Srbiji u poslednje tri, četiri godine tri puta.

To, kako je zaključio, govori da su odnosi Srbije i Rusije odlični da imaju kontinuitet i racio.

Govoreći o sukobu u Nagorno-Karabahu, Lazanski kaže da "Turska u regionu Kavkaza može da ide onoliko daleko koliko joj to Moskva dozvoli".

- Azerbejdžan se čuva da uđe sa vojskom na teritoriju same Jermenije - kaže Lazanski, naglašavajući da je Azerbejdžan i brojčano i ekonomski i vojnički jači.

- Ukoliko se ratne opreacije nastave Azerbejdžan može da izađe kao pobednik. Njegov vojni budžet je milijardu i 900 miliona dolara, a Jermenije ni 700 miliona dolara - objasnio je Lazanski.

Lazanski je naglasio da Moskva ima dobre odnose i sa Jermenijom i sa Azerbejdžanom.

- Ukoliko se ratne operacije nastave, Azerbejdžan može da izađe kao pobednik jer je i brojčano, ekonomski i vojnički jači - smatra Lazanski.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija