• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

25.10.2020

12:06

HITAN SASTANAK VLADE U ŠPANIJI! Premijer priprema vanredno stanje zbog koronavirusa!

Vesti

HITAN SASTANAK VLADE U ŠPANIJI! Premijer priprema vanredno stanje zbog koronavirusa!

Podeli vest

Španski premijer Pedro Sančez sazvao je danas sastanak vlade kako bi pripremio novo vanredno stanje za sprečavanje širenja korona virusa

Nakon sastanka u Španiji bi mogao da bude uveden policijski čas i druga ograničenja širom zemlje, ocenjuje Rojters.

Sančezova vlada saopštila je sinoć da se većina španskih regionalnih lidera složila sa uvođenjem novog vanrednog stanja i da će na današnjem sastanku proučiti njegove uslove.

Španska vlada je već proglasila dva vanredna stanja tokom pandemije. Prvo je proglašena u martu širom države, a ukinuto je u junu.

Drugo je stupilo na snagu na dve nedelje u Madridu i trajalo je do subote.

Španski ministar zdravlja Salvador Ilja rekao je da njegova agencija i regionalni zdravstveni zvaničnici razmatraju kako da primene noćni policijski čas, možda od 21.00 časa, poput onih koji su već na snazi u većim francuskim gradovima.

Španija je ove nedelje postala prva evropska zemlja koja je premašila milion zvanično evidentiranih slučajeva kovid-19. Ali Sančez je u petak u nacionalnom televizijskom obraćanju priznao da bi stvarna cifra mogla biti veća od tri miliona, zbog rupa u testiranju i drugih faktora.

Španija je u petak prijavila skoro 20.000 novih dnevnih slučajeva i još 231 smrtni slučaj, čime je ukupan broj preminulih porastao na 34.752.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija