• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

27.10.2020

08:00

SRBIJO, ČUVAJ SE! TURCI DOBIJAJU DRŽAVU NA KIPRU?! Ako "kiparski presedan" prođe, naša zemlja će biti u velikom problemu, a PRITISAK DA PRIZNAMO PRIŠTINU BRUTALAN!

Vesti

SRBIJO, ČUVAJ SE! TURCI DOBIJAJU DRŽAVU NA KIPRU?! Ako "kiparski presedan" prođe, naša zemlja će biti u velikom problemu, a PRITISAK DA PRIZNAMO PRIŠTINU BRUTALAN!

Podeli vest

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan poručuje da je vreme da se razgovara o realnom predlogu rešenja "dve države" na podeljenom ostrvu Kipar

Govoreći na konferenciji za novinare s predsednikom kiparskih Turaka Ersinom Tatarom u Ankari, Erdogan je rekao da je pristup kiparskih Grka blokirao prethodne pokušaje pronalaženja rešenja, prenosi Rojters.

- Ne smemo odustati. Mora se shvatiti da se prema trenutnim parametrima ne može postići rezultat nakon pregovaračkog procesa koji traje više od pola veka - rekao je Erdogan.

- U ovoj fazi verujemo da će započinjanje razgovora na osnovu federacije biti gubitak vremena. Stoga verujemo da se rešenje dve države sada mora izneti sa realnim predlogom - dodao je turski predsednik.

SRBIJA JE PROVALILA ŠTA SE SPREMA, KUPOVALA JE ZLATO "ZA SVE PARE"! Počinje kolaps dolara - svetski monetarni sistem vraća se "žutoj valuti"! IMAMO GA VIŠE OD SVIH ..

Podsetimo Kipar je praktično podeljen na dva dela  nakon turske invazije 1974. godine.

Kiparski presedan opasan je i za našu zemlju, od koje se uporno traži da prizna lažnu državu!

Ukoliko bi zaista došlo do podele Kpra na dve nezavisne i suverene države koje bi jedna drugu priznale i koja svaka ponaosob bile članice UN Srbija bi bila u velikom problemu, a pritisak da prizna Prištinu "neizdrživ"!

S druge strane, kako manje zlo i sve učestalije se iz krugova sa zapada za rešenje kosovskog čvora pominje model dve Nemačke.

Foto: AP/Reuters/Fotoilustracija

Model "dve Nemačke" poziva se na politički sporazum Zapadne i Istočne Nemačka, država nastalih nakon Drugog svetskog rata, u vreme blokovske podele sveta, koje se nisu međusobno priznavale, ali su bile članice Ujedinjenih nacija i na tom putu se nisu međusobno blokirale.

FRONT OD AMBASADORKE SAD TRAŽI OBJAŠNJENJE ZAŠTO IM JE ZABRANJENO DA BUDU MINISTRI U VLADI CG! Ključa u Crnoj Gori, Milo čeka u "zasedi"!

Ovaj model pojavio se u javnosti još 2007. godine, a inicirale su ga Nemačka i Francuska.

Ovaj model, međutim, nije nikada naišao na preterano oduševljenje Beograda.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Da Popizdiš

pre 3 godine

O kakvom problemu je reč? Da slučajno najmoćnije zemlje zapadne hemisfere neće priznati Kosovo kao nezavisnu državu? Da vas informišem, to je već učinjeno. Shvatite da je Turska sila a za silu vrede neka druga pravila.

Bungi

pre 3 godine

Ne lupajte!Sjeverni Kipar može postati članica UN samo ako ga prizna Republika Kipar i ako niko od 5 stalnih članica SBUN ne stavi veto.Rusija i Kina su protiv.Sjeverni Kipar kao državu priznaje samo Turska koja je i okupirala sjeverni dio Kipra.

Rusi i Kinezi

pre 3 godine

Ма баш сте обавештени као Коштуница. Руси и Кинези ево све трче да признају! Ми смо своје рекли одавно! Дакле, имате ли ви још оваквих бисера, баш сте обавештени!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija