• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

26.10.2020

22:19

AUU, OVO JE BAŠ BRUTALNO! APLAUZ ZA "VELIKI USPEH NAUKE SAD"! Ruski naučnici začuđeni što je NA MESECU OPET PRONAĐENA VODA!

Vesti

AUU, OVO JE BAŠ BRUTALNO! APLAUZ ZA "VELIKI USPEH NAUKE SAD"! Ruski naučnici začuđeni što je NA MESECU OPET PRONAĐENA VODA!

Podeli vest

Informacije o prisustvu vode na osvetljenoj strani Meseca nisu novost, one su ruskim naučnicima poznate od 2010. godine, ali su američke kolege do poslednjeg trenutka odbijale da veruju u to, izjavio je šef laboratorije svemirske gama-spektroskopije pri Institutu za svemirska istraživanja Ruske akademije nauka Igor Mitrofanov

- Članak koji sam pročitao govori o tome da je ovo otkriće u potpunosti u korist američkog programa 'Artemis' (u okviru kojeg je predviđeno slanje ljudske posade na Mesečevu površinu 2024. godine) Naravno, ni reči nema o tome da smo mi ranije objavili da voda može da se nalazi u supstanci koju osvetljava Sunce - rekao je Mitrofanov.

Prema njegovim rečima, to je otkrio još 2009. godine ruski instrument Lend, koji je nastao u saradnji sa Sjedinjenim Američkim Državama i montiran je na američkom mesečevom satelitu LRO. Međutim, američke kolege tada nisu verovale ruskim naučnicima.

SRBIJA JE PROVALILA ŠTA SE SPREMA, KUPOVALA JE ZLATO "ZA SVE PARE"! Počinje kolaps dolara - svetski monetarni sistem vraća se "žutoj valuti"! IMAMO GA VIŠE OD SVIH ..

- Prvobitni američki koncept bio je u tome da se voda na polovima nalazi samo u konstantno neosvetljenim kraterima. Kada smo započeli eksperiment Lend na američkom LRO, videli smo znake prisustva vode - ne samo u neosvetljenim kraterima, već i na redovno osvetljenoj površini. Amerikanci su smatrali da tamo ne može biti vode, a mi smo je videli na tim mestima i napisali članak, koji je objavljen u časopisu 'Sajns'.

Međutim, kako je rekao, do sada je većina američkih naučnika imala stav da je prvobitno američko gledište tačno i da se voda nalaze u neosvetljenim kraterima.

Foto: pexels.com

- Sada su u tom članku oni došli do velikog američkog otkrića, videli su da na osvetljenoj površini ima vode - istakao je Mitrofanov.

On je dodao da, prema ruskim podacima, voda može da se nalazi gotovo na površini - ispod tankog sloja mesečeve supstance.

FRONT OD AMBASADORKE SAD TRAŽI OBJAŠNJENJE ZAŠTO IM JE ZABRANJENO DA BUDU MINISTRI U VLADI CG! Ključa u Crnoj Gori, Milo čeka u "zasedi"!

- Još jedan veliki uspeh američke nauke, čestitam im - prokomentarisao je naučnik saopštenje američke svemirske agencije "NASA" uz ironiju.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija