• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.10.2020

15:48

ENGLEZIMA TOKOM LETA OPALA ANTITELA! Studije pokazuju da imunitet na koronu traje mnogo kraće nego što se mislilo!

Vesti

ENGLEZIMA TOKOM LETA OPALA ANTITELA! Studije pokazuju da imunitet na koronu traje mnogo kraće nego što se mislilo!

Podeli vest

Antitela protiv korona virusa su rapidno opala među Britancima tokom leta, pokazala je danas objavljena studija, što ukazuje da zaštita od kovid-19 traje možda i kraće nego što se mislilo

Naučnici na Kraljevskom koledžu u Londonu pratili su količine antitela među Britancima još od prvog talasa kovid-19 u martu i aprilu.

Njihova studija je pokazala da je prisustvo antitela u ljudskom organizmu palo sa šest procenata pri kraju juna na samo 4,4 u septembru.

To objašnjava smanjenje imuniteta populacije prethodnih nedelja, nakon čega je došlo do drastičnog porasta novozaraženih Britanaca.

Foto: Tanjug/AP

Iako je pitanje imuniteta na korona virus kompleksno i još neistraženo područje, zna se da T-ćelije, kao i B-ćelije, mogu da pomognu u brzom stvaranju antitela, ukoliko dođe do ponovnog izlaganja korona virusu kod ljudi koji su već preležali bolest.

- Vidimo da opadaju antitela, koja su vrlo bitna kada je reč o zaštiti. Dobra vakcina bi mogla da bude bolja od prirodnog imuniteta - rekla je Vendi Barkli, šef Odseka za infektivne bolesti na Kraljevskom koledžu u Londonu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija