• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/RTS/defencenews

31.10.2020

08:00

MAĐARSKA JAZBINA ZA NEMAČKE "LEOPARDE"! Berlin naoružava Budimpeštu, sovjetski tenkovi odlaze u staro gvožđe!

Vesti

MAĐARSKA JAZBINA ZA NEMAČKE "LEOPARDE"! Berlin naoružava Budimpeštu, sovjetski tenkovi odlaze u staro gvožđe!

Podeli vest

Mađarske oružane snage otvorile su dva hangara u kojima će biti smešteni novi tenkovi tipa "leopard 2A4", koje je Mađarska nabavila u Nemačkoj

U Tatu na severu Mađarske stiglo je šest, od ukupno 12 novih tenkova koji će u narednom periodu služiti za preobuku tenkista sa sovjetskih T-72. Tenkovi T-72 su decenijama činili okosnicu mađarskih oklopnih jedinica.

Za tri godine, Mađarskoj će biti isporučena još 44 "leoparda", ali u novoj verziji 2A7. Tenkovi se prozivode u nemačkoj fabrici Kraus-Maffei Vegmann.

Mađarska vlada naručila je opremu krajem 2018. godine kao deo napora da zameni svoje oružje iz sovjetske ere. 

Isporuka 12 "leoparda" 2A4 bila je deo dogovora kako bi se obezbedilo da mađarski vojnici mogu da se uvežbaju i priviknu na nove tenkove pred isporuka predviđenih za 2023. godinu.

"Mađarska modernizuje svoje kopnene snage sa Nemačkom kao strateškim partnerom", rekao je nemački državni sekretar za odbranu Tomas Silberhorn. Kupovina bi osigurala kompatibilnost mađarskih i nemačkih snaga i ojačala odbrambene sposobnosti Evropske unije i NATO-a, dodao je on.

Nemačka ministarka odbrane Anegret Kramp-Karenbauer nedavno je posetila Mađarsku i pohvalila odbrambenu saradnju dve države.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ChuChu

pre 3 godine

Mađarska jazbina ?!? Da li to bi Mađare poredite sa životinjama kad grade sebi jazbine a mi smo iznad njih evoluciono pa zivimo u kućama i za avione gradimo hangare ? Mislim da je krajnje vreme da vaši novinari a i svi ostali povedu računq o rečniku koji upotreblajavaju, ako ne želimo nas neko da vređa i pinižava red je da ni mi to ne radimo drugima.... Nadam se da ćete objaviti komentar.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!
dva puta odbili

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!

Ustavni sud Crne Gore usvojio je danas žalbu i utvrdio da se Miloš Medenica, sin bivše predsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, neosnovano u pritvoru, potvrđeno je nezvanično podgoričkom portalu CdM. Vesni Medenici se takođe sudi, zbog optužbi za zloupotrebu službenog položaja i organizovanja kriminalne grupe, ali se i ona brani sa slobode.

24.04.2024

16:09

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija