• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

31.10.2020

13:02

KORONA GAZI PLANETU! U svetu više od 46 MILIONA ZARAŽENIH, virus napravio obruč i OKO SRBIJE, haos u regionu i Evropi!

Vesti

KORONA GAZI PLANETU! U svetu više od 46 MILIONA ZARAŽENIH, virus napravio obruč i OKO SRBIJE, haos u regionu i Evropi!

Podeli vest

Korona virusom u svetu je zaraženo više od 46 miliona ljudi

U protekla 24 sata u celoj BiH završeno je testiranje ukupno 3.891 laboratorijski uzorak, a korona virus je potvrđen kod 1.912 osoba, što je najviše obolelih u jednom danu od početka pandemije. Od poslednjeg izveštaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, izvršeno je testiranje 1.674 laboratorijska uzorka, a novi virus korona potvrđen je kod 842 osobe, više o tome OVDE.

Mađarske vlasti danas su prijavile 3.908 novih slučajeva, dok je broj pacijenata u bolnicama prvi put premašio 4.000, prenosi Rojters. Broj preminulih od kovid-19 porastao je za 51, na 1.750.

Hrvatska u poslednja 24 sata beleži 2.769 novih slučaja zaraze korona virusom, saopštio je Nacionalni štab. Aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas je ukupno 15.952, prenosi portal Indeks. On njih je 1.049 na bolničkom lečenju, a na respiratoru je 82 pacijenta. Preminulo je 15 osoba. Od 25. febraura, kada je zabeležen prvi slučaj kovida-19 u Hrvatskoj, do danas je ukupno zaraženo 49.316 osoba novim korona virusom, od kojih je 546 preminulo.

Poljska je danas prijavila rekordnih gotovo 22.000 novih slučajeva korona virusa, dok u zemlji traju masovni protesti nakon uvođenja zakona o abortusu. Zabeleženo je 21.897 novih slučajeva korona virusa, a od posledica kovid-19 preminulo je 280 osoba.

U Poljskoj traju veliki, ali uglavnom mirni protesti nakon presude Ustavnog suda prošle nedelje koja predstavlja gotovo potpunu zabranu abortusa u većinski katoličkoj naciji, prenosi Rojters.
Mađarska je danas prijavila rekordni porast novih infekcija korona virusom u jednom danu, zabeleživši gotovo 4.000 novih slučajeva.

Prema zvaničnim podacima, u Českoj je u poslednja 24 časa registrovano 13.605 novih slučajeva korona virusa i 216 novih smrtnih slučajeva. Ukupan broj slučajeva u zemlji od 10,7 miliona iznosi je 323.673, dok je broj umrlih dostigao 3.078, prenosi Rojters.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Informer na licu mesta, dečak iz Voluje je živ i zdrav! Hraniteljka na tabletama, evo ko je smislio monstruoznu laž! (FOTO)
Društvo

Informer na licu mesta, dečak iz Voluje je živ i zdrav! Hraniteljka na tabletama, evo ko je smislio monstruoznu laž! (FOTO)

Hraniteljku iz sela Voluja kod Kučeva (ime poznato redakciji), zaprepastila je tragična vest da je maleni A.J. (6) kojeg, kako kaže, voli više od života, tragično preminuo. Naime, u lokalnim medijima se pojavila informacija da se dete zadavilo čepom od soka u utorak 9. aprila i da je sahranjeno sutradan. Reporterka Informera uputila se na lice mesta, kako bi utvrdila šta se zapravo dogodilo.

15.04.2024

22:41

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija