• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

02.11.2020

16:16

SVETLO NA KRAJU TUNELA PRILIČNO JE DALEKO! Angela Merkel: Sve zavisi od NOVIH MERA!

Vesti

SVETLO NA KRAJU TUNELA PRILIČNO JE DALEKO! Angela Merkel: Sve zavisi od NOVIH MERA!

Podeli vest

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas da ukoliko budu uspešne nove mere koje su danas uvedene, decembar će biti podnošljiv, ali je napomenula da uspeh u velikoj meri zavisi od poštovanja i razumevanja građana

Ona je na konferenciji za novinare rekla da je Nemačka i dalje daleko od kraja pandemije korona virusa i poručila da će njeni građani morati da ograniče kontakte tokom zimskih meseci.

- Svetlo na kraju tunela i dalje je prilično daleko - poručila je Merkel.

Merkel je rekla da građani neće moći da organizuju zabave i velike događaje tokom zime, čak i nakon što prođe novembar.


Govoreći o uticaju mera na ekonomiju, rekla je da je najbolja stvar za ekonomiju da se izađe na kraj s pandemijom.

REAGOVAĆU DA ZAŠTITIM ZEMLJU! Lukašenko upozorio civilne i verske organizacije da će štititi državu!

Kancelarka je istakla da pridaje veliku važnost savetima naučnica u borbi sa koronavirusom, alil je odbila da kaže koliko je za nju važno da se takvi saveti slušaju u Beloj kući.

- Neću to uraditi dan pre izbora u SAD - rekla je Merkel.

Ona je dodala da se korona virus drugačije i agresivnije ponaša na nižim temperaturama i poručila da je Nemačka morala da reaguje uvođenjem novih ograničenja u vezi s javnim životom kako bi zaštitila zdravstveni sistem.

Zbog velikog porasta broja zaraženih od korona virusa, Nemačka od danas uvodi drastične mere kako bi se suzbilo širenje pandemije.

U Nemačkoj je 548.156 osoba zaraženo korona virusom, dok je 10.638 ljudi preminulo od posledica ove infekcije, pokazuju podaci sajta Worldometers.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

STOP ZA ANGELU! Merkelovoj zabranjen ulazak u kultni pab!
Planeta

STOP ZA ANGELU! Merkelovoj zabranjen ulazak u kultni pab!

Nemačkoj kancelarki Angeli Merkel, ministru finansija Olafu Šolcu i drugim vodećim političarima kultni berlinski pab "Stalno predstavništvo" (Ständige Vertretung) zabranio je ulaz zbog najavljene mere privremenog zatvaranja svih ugostiteljskih objekata, koja na snagu stupa sutr

01.11.2020

21:57

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija