• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Mediji

02.11.2020

22:55

TERORISTIČKI NAPAD U BEČU! Broje se mrtvi, opšti metež na ulicama, elitne jedinice tragaju za napadačima! GRAD BLOKIRAN!

Vesti

TERORISTIČKI NAPAD U BEČU! Broje se mrtvi, opšti metež na ulicama, elitne jedinice tragaju za napadačima! GRAD BLOKIRAN!

Podeli vest

U glavnom gradu Austrije dogodilo ne nekoliko terorističkih napada u kojima je nekoliko osoba izgubilo život, a više njih je povređeno. Grad je pod blokadom, traga se za teroristima. Nekoliko njih predalo se austrijskoj policiji

00:11 Jezive pretnje na Tviteru

Na zvaničnom Tviter nalogu bečke policije već u prvim minutima pojavila su se i pretnje.

Foto: Pritnscreen twitter

Kunem se Alahom, ovo je tek početak - napisao je izvesni Abdilmuntakim al Iraki.

Uz Alahovu volju, ova bitka se neće završiti u Iraku ili Siriji. Pobedićemo. Pripremite se, jer je borba tek počela - naveo je, a nalog hyurtay je ubrzo suspendovan.

Foto: Pritnscreen twitter

23:57 Srpkinja iz Beča za Informer.rs

Pratim baš vesti i po svim grupama. Zvanično se ono sa snimaka dešavalo i u prvom bicriku na Schwedenplatzu, to im je mesto gde se okupljaju. Odatle su i krenuli. Ovde na Westenbanhovu blizu nas, ima dosta policije. Nezvanično su upadali i u neki lokal.Čuju se helikopteri na sve strane, policija je na sve strane, kao i vojska - rekla je naša čitateljka.

23:14 Ambasador Srbije u Austrije: Bio sam kilometar i po od napada

Ovo je šok i nešto što je svima bilo nezamislivo da može da se desi u Beču koji je godinama najpoželjniji i najsigurniji grad. Sve se desilo nešto posle 21 sat. Šetao sam sa porodicom i odjedanput je na ulicama bilo mnoštvo kola. Znali smo da se nešto desilo, a kad su iznad nas proleteli helikopteri, pribojavali smo se da se nešto veliko dogodilo. Sada smo bezbedni, u svom domu pratimo situaciju. Za naše državljane još ništa ne možemo da proveravamo jer je akcija u toku. Sa svojim saradnicima sam odmah preduzeo sve mere koje se tiču integriteta ambasade, a ona je adekvatno čuvana, jer se nalazi u neposrednoj blizini bečke policijske akademije - ispričao je za Kurir.rs ambasador Nebojša Rodić.

Foto: Tanjug

22:58 Policija:  Pucano na šest mesta 

Tokom večerašnjeg napada u Beču ubijen je jedan prolaznik, kao I jedan napadač, a ima I više povređenih, rekao je večeras portparol policije Harald Seres.

Seres je kazao da je policija uspela da ubije jednog osumnjičenog za oružani napad u centru Beca, a kod njega je nađena "duga cev".

Foto: Tanjug



Kada je reč o identitetu ubijenog, rekao je da je u toku istraga I da ne može ništa da kaže o tome, kao ni o pozadini napada, koji je počeo oko 20 časova.

Preneo je da je bilo šest mesta na kojima se pucalo u blizini ulice u kojoj se nalazi bečka sinagoga.
 

22:37 - (UZNEMIRUJUĆI VIDEO) Prvo ga je ranio, A ONDA "OVERIO"! Stravičan snimak iz Beča!

Na snimku se vidi kako terorista prolazi pored muškarca, puca na njega i odlazi, a taj video pogledajte OVDE.

Foto: Tanjug

22:34 - (VIDEO) UDARNA VEST! GRUPA TERORISTA U BEČU SE PREDALA POLICIJI! Pogledajte trenutak predaje!

Četvorica terorista su večeras izveli krvavai napad u Beču, a snimak predaje pogledajte OVDE.

22:14 - (UZNEMIRUJUĆI VIDEO) TERORISTA RANJAVA POLICAJCA U BEČU! Ispaljeno najmanje 50 metaka u blizini sinagoge! KRVAVI NAPAD!

Pojavio se novi snimak užasa, a više o tome pročitajte OVDE.

Foto: Tanjug

22:08 - MINISTAR UNUTRAŠNJIH POSLOVA AUSTRIJE POTVRDIO: U terorističkom napadu ima mrtvih i povređenih!

Ministar unutrašnjih poslova Austrije Karl Nehamer izjavio je da se večeras u centru Beča desio teroristički napadu i da verovatno ima više mrtvih i ranjenih. Više o tome pročitajte OVDE.

Foto: printscreen Twitter

21:49 - Ovako je izgledao napad, ovo je prvi snimak

Paralelno sa pucnjavom, jedna osoba se raznela eksplozivom, a više o tome pročitajte OVDE.

Foto: Tanjug

20:48 - Napad ispred Sinagoge, ranjen policajac, sumnja se da ima nekoliko mrtvih

U Beču je večeras napadnuta sinagoga, a prema prvim informacijama, ranjen je policajac koji je čuvao zgradu i on se nalazi u životnoj opasnosti, javljaju austrijski mediji. Pojedini mediji javljaju da ima još nekoliko povređenih i da je čak sedmoro mrtvih. Više o tome pročitajte OVDE.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
tomas gustafsson

pre 3 godine

Србе, који су се крваво борили на СВОМ етничком простору(бивша СФРЈ) против нео-фашизма и муслиманског екстремизма и тероризма, ви сте, господо са "запада",мучки, у леђа нож забадајући, нападали и активно помагали ове што по улицама ваших градова решетају невине људе!!! АФЕРИМ! Заиграла мечка и пред вашим вратима! А, што им не организујете једну "МИРДИТУ", можда их умирите?!?

Boris

pre 3 godine

Jel to frendli vatra ti Austrijanci cini mi se priznali su tkz.kosovo ,nema razlike u islamistima s Kosmeta ,BiH ili Arapskog sveta ili Pakistana ili Avganistana ista je to vojska

Lala iz Banata

pre 3 godine

Признањем независног Косова, Аустрија је ПРИЗНАЛА тероризам - као легитимно политичко сретство

Dragi

pre 3 godine

Beč je legitimna meta, a sve Bečlije su samo kolateralna šteta. Nakon Beča, ide London, Brisel, Berlin, Rim...sve one države koje su 90-tih organizovale, finansirale i opremile te iste ratnike džihada koji su ubijali Srbe na prostorima bivše Jugoslavije, a sada haraju i ubijaju po ulicama tih istih država. Samo napred! Do Vašingtona!

arsa

pre 3 godine

Због таквих сте нас бомбардовали и окупирали наше Косово.Ајде сада ви решите ово са њима на демократски начин

Ratko

pre 3 godine

Zao mi je neduznih ljudi koji uvek stradaju. A ovo se moralo ocekivati toliko te islamske bagre ima po Becu da je bilo samo pitanje dana kada ce se ovo desiti. Evropljani napokon moraju shvatiti da niti jedan musliman ne moze uci u Evrou a da ne bude pod prismotrom 24-om!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija