• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

08.11.2020

10:04

IZRAELSKI MINISTAR UPOZORAVA: Ako Bajden postane predsednik, rat protiv Irana je NEIZBEŽAN!

Vesti

IZRAELSKI MINISTAR UPOZORAVA: Ako Bajden postane predsednik, rat protiv Irana je NEIZBEŽAN!

Podeli vest

Drama oko izbora 46. predsednika Sjedinjenih Država približava se svom logičnom završetku, a gledajući podatke sa popisa u Sjedinjenim Državama (brojanje glasova još uvek traje) kandidat Demokratske stranke i bivši Potpredsednik Sjedinjenih Država Džo Bajden ima više nego stvarne šanse da pobedi na izborima. U stvari, više nije pitanje da li, već kada

Izrael je zabrinut zbog rata sa Iranom ako Džo Bajden pobedi na predsedničkim glasovima. Takva se izjava proteklih sati provlači kroz izraelske medije, a čak ju je zvanično dao izraelski ministar za pitanje naseljavanje Cahi Hanegbi, koga je citirao Jerusalem Post.

Razlog za takvu izjavu su ponovljeni govori Džoa Bajdena koji želi da se vrati nuklearnom sporazumu sa Iranom. Međutim, ovo je problem za Izrael jer Iran više nije pod embargom na oružje i pretpostavlja se, a čak je i izvesno, da će Islamska Republika ojačati svoje odbrambene sposobnosti.

- Bajden već dugo otvoreno tvrdi da će se vratiti nuklearnom sporazumu. Ja to vidima kao nešto što će dovesti do nasilne konfrontacije Izraela i Irana - rekao je Hanegbi, koji je ministar za pitanja naseljavanja, a ranije je obavljao funkcije ministra poljoprivrede, pravde i regionalne saradnje.

Iz tog razloga izraelski ministar za pitanje naseljavanja Cahi Hanegbi tvrdi da je "nasilni sukob" između Irana i Izraela u potpunosti moguć i moguće je da će taj sukob dovesti do upotrebe "opasnog oružja". Hanegbi podseća da predsednik Tramp ima još jedan primereniji i efikasniji pristup miru: upotrebu ekonomskih sankcija kao poluge koja utiče na živote Iranaca i razvoj iranske vojne industrije.

Podsećamo, Amerika je protiv Irana uvele nove ekonomske sankcije ovog septembra, nakon što su Ujedinjene nacije odbile da produže embargo,

Iran je bio pod ograničenjima takozvanog Zajedničkog sveobuhvatnog akcionog plana, koji je kontrolisao nuklearni razvoj Islamske države, ali ga Amerika nije podržala, pa je 2018. Donald Tramp odlučio da napusti sporazum.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija