• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

10.11.2020

09:17

PUCNJI NA ULICAMA, RULJA UPALA U PARLAMENT I PRETUKLA PREDSEDNIKA! Haos u Jermeniji posle potpisivanja primirja u Nagorno Karabahu! (FOTO/VIDEO)

Vesti

PUCNJI NA ULICAMA, RULJA UPALA U PARLAMENT I PRETUKLA PREDSEDNIKA! Haos u Jermeniji posle potpisivanja primirja u Nagorno Karabahu! (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Sinoć je u Jermeniji došlo do potpunog haosa ulicama nakon što je objavljeno da je dogovoren mir u Nagorno Karabahu. Rulja demonstranata upala je u parlament, pretukla predsednika parlamanta Ararat Mirzojana koji se sada nalazi u ozbiljnom stanju, a tokom noći čuli su se i pucnji na ulicama

Stotine ljudi izašlo je na ulice pošto je jermenski premijer Nikol Pašinjan objavio da je potpisan sporazum.

Polomljeni su prozori na rezidenciji jermenskog premijera, a demonstranti su skinuli pločicu sa njegovim imenom sa vrata kancelarije i skandirali: "Nikol nas je izdao".

Rulja je upala i u zgradu jermenskog parlamenta, u kojoj je došlo do sukoba, a leteli su razni obekti. Predsednik parlamenta Ararat Mizojan je pretučen, a kako je otkrio jermenski premijer Nikol Pašinjan u obraćanju putem video-veze na "Fejsbuku" Mirzojan je operisan, ali nije životno ugrožen.

- Nasilnici su pretukli Ararata Mirzojana. On je sada na operaciji i nije životno ugrožen - istakao je Pašinjan.

Na ulicama Jerevana čuli su se i pucnji.

 

 

Od jutros nekoliko puta se oglasio i premijer Nikol Pašinjan na Fejsbuku. Potvrdio je da se nalazi u Jerevanu, nakon što su sinoć mediji preneli da se "ne zna gde je premijer".

- Naravno, ja sam u Jermeniji i u potpunosti nastavljam da radim svoj posao premijera - napisao je.

U jednoj od objava naveo je da su iz rezidencije premijerke ukradeni kompjuter, sat, parfem, vozačka dozvola i još nekoliko predemta. "Naravno, zarad otadžbine", napisao je Pašinjan.

 

 

Svi pokretači protesta u Jerevanu biće strogo kažnjeni, rekao je jermenski premijer na Fejsbuku.

- Neki od izazivača demonstracija su bili u Karabahu, ali iz nekog razloga su napustili svoje pozicije i pobegli odande. Većina tih što beži su sada ovde. Mogu da im poručim da će svi pokretači demonstracija biti najstrože kažnjeni - rekao je Pašinjan, a preneo TASS.

Demonstranti su nešto ranije danas povredili predsednika skupštine Jermenije Ararata Mirzojana u centru Jerevana, potvrdio je Pašinjan na Fejsbuku.

Foto: Tanjug/AP

- Neke bitange su prebile Mirzojana. Morao je na operaciju, ali njegov život nije ugrožen - dodao je Pašinjan.

Premijer Jermenije, predsednik Azerbejdžana i predsednik Rusije potpisali su sporazum kojim se okončava rat koji na teritoriji Nagorno Karabaha besni od 27. septembra.

"Odluku sam doneo posle duboke analize vojne situacije i procene pojedinaca koji najbolje razumeju tu situaciju, takođe na osnovu uverenja da je u postojećoj situaciji ovo najbolji mogući ishod. O svemu ovome ću se obratiti naciji u narednim danima", napisao je jermenski premijer Pašinjan na Fejsbuku.

Foto: Tanjug/AP

Ruski predsednik Vladimir Putin saopštio je da će, prema sporazumu, ruski mirovnjaci biti raspoređeni duž linije fronta u Nagorno Karabahu kako bi zaustavili vojni konflikt Jermenije i Azerbejdžana.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti
Društvo

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije, predložila je na četvrtoj sednici da sve škole u Srbiji organizuju Nedelju sećanja i zajedništva u periodu od 7. do 10. maja 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

19.04.2024

16:43

TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija