• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

13.11.2020

12:39

PREOKRET! ŠVEDSKA PRIZNALA DA GUBI BITKU! Glavni epidemiolog zapanjen, ništa od kolektivnog imuniteta, strategija propala!

Vesti

PREOKRET! ŠVEDSKA PRIZNALA DA GUBI BITKU! Glavni epidemiolog zapanjen, ništa od kolektivnog imuniteta, strategija propala!

Podeli vest

Kolektivni imunitet na korona virus u Švedškoj je najverovatnije manji nego što se ranije procenjivalo, rekao je danas Anders Tegnel, vodeći epidemiolog u ovoj skandinavskoj zemlji i kreator nesvakidašnje strategije u borbi protiv korone

Broj preminulih i zaraženih u ovoj zemlji povećavao se u prethodnim mesecima i dostiže najgore rezultate, prenosi Rojters.

Tegnel je bio izrazito protiv vanrednog stanja i restriktivnih mera, pa i nošenja maski, priznao je da se zemlja bori sa drugim talasom korone, iako je u avgustu rekao da drugi talas malo verovatan za Švedsku.

"Ne mislim da je definisanje ičega sada bitno, ali vidimo da se korona širi simultano u mnogim regijama trenutno", rekao je on na konferenciji za novinare.

Švedska je danas registrovala 4.658 novozaraženih, malo manje nego najgoreg dana koji se dogodio prošle nedelje, dok je preminulo 40 ljudi.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Srđan

pre 3 godine

Zašto ne napišete da je umrlo samo 3 čoveka ? Čemu karikiranje i preterivanje

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija