• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

14.11.2020

18:58

POTRESNE SCENE! PRAVOSLAVCI NA POSLEDNJOJ MOLITVI U MANASTIRU! Jermeni napuštaju svoje svetinje (FOTO)

Vesti

POTRESNE SCENE! PRAVOSLAVCI NA POSLEDNJOJ MOLITVI U MANASTIRU! Jermeni napuštaju svoje svetinje (FOTO)

Podeli vest

Posle dogovora Jermenije, Azerbejdžana i Rusije o prekidu rata kojim je određeno da se moraju vratiti neki delovi teritorije Azerbejdžanu, mnogi Jermeni su upalili svoje kuće, prodavnice i druge objekte ne želeći da se njima koriste Azerbejdžanci.

Lideri Rusije, Azerbejdžana i Jermenije, Vladimir Putin, Ilham Alijev i Nikol Pašinijan, potpisali su 10. novembra zajedničku izjavu o potpunom prekidu borbenih dejstava u Nagorno-Karabahu.

Kako se navodi u izjavi, jedan deo regiona prelazi pod kontrolu Azerbejdžana, dve strane će razmeniti zarobljenike, a ruske mirovne snage biće raspoređene duž kontakt linije i duž Lačinskog koridora koji povezuje Nagorno-Karabah sa Jermenijom.

Takođe je predviđeno otvaranje koridora između Azerbejdžana i Autonomne Republike Nahičevan u Jermeniji.

Zbog straha za svoj opstanak, većina Jermena iz teritorije Nagorno Karabaha koja bi trebalo da pripadne Azerbejdžanu se odlučila na napuštanje svojih ognjišta u strahu od azerjbejdžanske odmazde.

Jedan od najpotresnijih prizora iz Nagorno Karabaha dolazi upravo iz manastira. Vojnici i civili masovno dolaze da se poslednji put pomole i upale sveće u svojim svetinjama.

Upravo je takva situacija u pravoslavnom Dadivank manastiru iz 12./13. veka.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
bubašinter

pre 3 godine

Dobro je što su im Rusi "pomogli"...ko i nama...

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija