• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

17.11.2020

10:55

DRAMTAČNO U ITALIJI! Probudio se VULKAN, kulja pepeo praćen EKSPLOZIJAMA! (VIDEO)

Vesti

DRAMTAČNO U ITALIJI! Probudio se VULKAN, kulja pepeo praćen EKSPLOZIJAMA! (VIDEO)

Podeli vest

Vulkan Stromoboli u Italiji ponovo se probudio. Zabeležene su eksplozije koje su izbacile u vazduh stub pepela visok kilometar

Vulkan Stromboli, na istoimenom ostrvu nedaleko od Sicilije, aktivan je već 2.500 godina, a sada se ponovo probudio, pokrivši nekoliko naselja pepelom posle erupcije, prenosi italijanski "Il Matino".

​Italijanska asocijacija za vulkanologiju saopštila je da je piroklastični tok užarenog stenja i gasa koji je izbačen tokom erupcije, zahvatio okolinu kratera, ali i stigao do mora, udaljivši se od obale čak 200 metara.

- Bezbednosne kamere zabeležile su eksploziju velikog intenziteta u centralno-južnoj zoni - saopštio je Institut za geofiziku i vulkanologiju Italije.

​Kako navode, eksplozija i izbacivanje pepela i piroklastičnog toka trajalo je oko četiri minuta.

 

Ovo je poslednja u nizu eksplozija na Stromboliju, pa meštani ostrva strahuju od veće erupcije vulkana. Stromboli je bio aktivan i pre pet dana, kada se dogodila manja eksplozija, dok je u seriji eksploziji koje su se dogodile u julu poginula jedna osoba.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija