• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vostok.rs

17.11.2020

18:57

SRBIJA U OPASNOSTI, AKO OVO PROĐE NEK NAM JE BOG U POMOĆI! MOSKVA ČINI SVE DA TO SPREČI, ALI... Hoće da ograniče pravo veta članicama SB UN!

Vesti

SRBIJA U OPASNOSTI, AKO OVO PROĐE NEK NAM JE BOG U POMOĆI! MOSKVA ČINI SVE DA TO SPREČI, ALI... Hoće da ograniče pravo veta članicama SB UN!

Podeli vest

Moskva smatra da su neprihvatljivi pokušaji ograničavanja prava petorke stalnih članica Saveta bezbednosti UN da ulažu veto, saopštila je zamenik stalnog predstavnika Rusije pri UN Ana Evstignejeva na zasedanju Generalne skupštine

- Naš stav je dobro poznat. Rusija, kao stalna članica Saveta bezbednosti, ukazuje da je neophodno da se tom organu prida reprezentativniji karakter, pre svega, na račun afričkih, azijskih i latinoameričkih zemalja u razvoju - kaže Evstignejeva.

Prema njenim rečima, Moskva se zalaže i za ispravljanje istorijske nepravde prema Africi, čiji broj mesta u Savetu ne odgovara ni savremenoj ulozi kontinenta u međunarodnim pitanjima, ni ukupnom broju afričkih država. Evstignejeva ističe da ipak proširenje Saveta bezbednosti ne bi trebalo da utiče na njegove sposobnosti da efikasno i brzo odgovori na nove izazove.

RUSKIM VAKCINAMA SE NAJVIŠE VERUJE, ISTRAŽIVANJE U 11 ZEMALJA POKAZALO DA JE SPUTNJIK BROJ 1! Srbijo, misli o ovome!

- Za nas su neprihvatljive bilo kakve ideje koje dovode do ograničavanja prerogativa trenutnih stalnih članica Saveta bezbednosti, uključujući i instituciju veta - naglasila je Evstignejeva.

Ona je podsetila da je upotreba veta ili pretnja njegovom upotrebom više puta spasila UN „od povezivanja sa sumnjivim avanturama".

Evstignejeva ističe da je Rusija spremna da razmotri bilo koju razumnu opciju širenja sastava Saveta bezbednosti, uključujući i „privremeno rešenje" zasnovano na kompromisima.

ČUVENI VIRUSOLOG, ŽENA "ŠIŠMIŠ" UPOZORAVA: Čeka nas nova pandemija, moramo hitno da reagujemo!

Podsetimo, eventualno ograničavanje prava veta bilo bi opasno po Srbiju, pogotovo ako se ima u vidu da nam zapad želi da otme KiM.

Ne bi trebalo zaboraviti ni da je Moskva sprečila Veliku Britaniju da nas proglasi genocidnim narodom!

Srbiji je nebrojeno puta pomogla i Kina koja je takođe stalni član SB UN!

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
BorisDe

pre 3 godine

Ništa onda, u savez sa onima, koji su jaki i koji ne poštuju medjunarodni sud uopšte kao da ga nema, a to su opet Rusija i Kina jer američko-promuslimanska strana nas več bombardovala pa ne bi želeli da doživimo novo prikrajanje istorije i stvaranje novih država za njihove geostrateške interese i to iz udela naše teritorije.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija