• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

20.11.2020

17:19

CARIGRADSKI PATRIJARH VARTOLOMEJ: Srbi da budu ponosni na sve što je Irinej činio!

Vesti

CARIGRADSKI PATRIJARH VARTOLOMEJ: Srbi da budu ponosni na sve što je Irinej činio!

Podeli vest

Vaseljenski patrijarh Vartolomej izrazio je saučesće povodom smrti patrijarha Irineja i rekao da srpski narod treba da bude ponosan na sve što je patrijarh Irinej učinio za svetosavsku crkvu i za ljubav koju je širio

- Upravo sam se, na večernjem bogosluženju, koje smo služili u Vaseljenskoj patrijaršiji, pomolio za dušu blaženopočivšeg mi brata i saslužitelja, mudrog duhovnika i duhovnog vođe srpskog naroda, patrijarha Irineja - rekao je Vartolomej za medije.

On je dodao da kao majka crkva izražavaju saučešće srpskom narodu i srpskoj crkvi i da je pismeno saučešće pre nekoliko trenutaka uputio i srpskoj patrijaršiji.

Foto: printscreen

- Vaskrsli Gospod je odlučio da prizove u Carstvo nebesko brata mi i saslužitelja Irineja, a srpski narod uvek da bude ponosan na sve ono što je učinio za svoju svetosavsku crkvu i za ljubav koju je širio širom vaseljene, baš kao pravi pastir - kazao je vaseljenski patrijarh.

On je dodao da je patrijarh Irinej pokazivao veliko razumevanje i ljubav prema svim ljudima, čak i onda, kada su izražavali druge i suprotne stavove vezane za pravoslavlje i za njegov srpski narod.

- Pokazao je širinu i blagodat svakim svojim delom u životu. Neka mu Gospod podari večno rajsko naselje i neka se pred prestolom Gospoda moli za srpski narod i sve pravoslavne hrišćane - poručio je Vartolomej.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija