• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Srbija danas

22.11.2020

11:23

TURSKA GREŠKOM OBJAVILA PODATKE IZ SIRIJE! Izneli dokaz PROTIV militanata koje PODRŽAVAJU!

Vesti

TURSKA GREŠKOM OBJAVILA PODATKE IZ SIRIJE! Izneli dokaz PROTIV militanata koje PODRŽAVAJU!

Podeli vest

Fondacija za politička, ekonomska i socijalna istraživanja sa sedištem u Ankari, greškom je objavila podatake o regrutovanju dece od strane Sirijske nacionalne vojske (SNA), koju podržava Turska

SNA je 2017. godine formirala nekoliko frakcija koje podržavaju Turci, piše South front.

Danas, koalicija ima vlast nad oblastima okupiranim Turcima, na severu i severoistoku Sirije, i održava slabo prisustvo u severozapadnom regionu Idliba.

Podaci su "procurili" 18. novembra.

 

 

Studija je otkrila da su mnogi borci SNA stari između 18 i 20 godina. Ipak, većina njih borila se za koaliciju koju podržavaju Turci tri godine ili čak i više, što znači da su mnogi bili maloletni kad su se prijavili.

Preko 7 procenata, na uzorku od više od 1.400 boraca obuhvaćenih studijom, imalo je između 18 i 20 godina. Ipak, 6,78 procenta svih boraca bilo je sa SNA od manje od godine do tri godine. Ostatak, 93,22%, bori se za koaliciju više od 4 godine.

Ovi brojevi sugerišu da su se neki od trenutnih boraca SNA možda pridružili koaliciji kada su imali 14 godina ili čak kada su bili mlađi.

SETA je uklonila studiju sa svoje veb stranice kada su neki aktivisti pokupili podatke kao dokaz vrbovanja dece od strane turskih opunomoćenika u Siriji.

Regrutovanje dece, poznata je praksa među frakcijama u Siriji koje podržavaju Turci, posebno SNA koja to obično negira. Prema Sirijskoj opservatoriji za ljudska prava sa sedištem u Londonu, SNA je poslala stotine dece u Libiju da se bore kao plaćenici.

Turska, koja održava čvrst nadzor nad komandom SNA, očigledno pokušava da sakrije ovo ozbiljno moralno pitanje umesto da ga reši.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija