• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

23.11.2020

08:57

NOVI NAČIN PRENOSA KORONE? Kina uvela drastične mere, na sve načine pokušavaju da spreče katastrofu

Vesti

NOVI NAČIN PRENOSA KORONE? Kina uvela drastične mere, na sve načine pokušavaju da spreče katastrofu

Podeli vest

Kina je pojačala testiranje smrznute hrane nakon što je više puta otkrivala koronavirus na uvoznim proizvodima i njihovoj ambalaži, što je opet pokrenulo masovna ispitivanja hrane i osoblja, obustavu određenog uvoza i poremećaj trgovinskih tokova

Kina je zbog toga obustavila uvoz robe 99 dobavljača iz 20 zemalja, kako bi sprečila unos virusa u zemlju, međutim, velike zemlje proizvođači hrane postaju sve više frustrirane kineskim nadzorom nad uvoznim proizvodima.

Iako se smatra da se koronavirus iz kineskog grada Vuhana proširio po celom svetu, kineski Global tajms je izrazio sumnju da je prisustvo virusa na uveženoj hrani možda dokaz da je virus u Kinu došao iz inostranstva.

Masovna testiranja i nove mere

Nakon što je otkriveno više lokalnih transmisija kovid infekcija u tri kineska grada, vlasti u Pekingu su pokrenule masovna testiranja više miliona ljudi, uvele novo "zaključavanje" i naredile zatvaranje škola.

S obzirom da su mnogi eksperti upozorili da hladnije vreme pogoduje širenju korona virusa, uporedo sa sezonskim padom temperature uvedene su i mere širokih razmera u gradovima Tijanđin, Šangaj i Mazuli iako broj novootkrivenih slučajeva u Kini nije veliki u poređenju sa SAD i drugim zemljama koje su se našle na udaru novog epidemijskog talasa.

Foto: AP/Photo

U izveštaju AP se navodi da je Nacionalna zdravstvena komisija saopštila da su u poslednja 24 sata otkrivena 2 nova slučaja u Šangaju, ukupno 7 od prošlog petka.

Nakon što je u Tijanđinu otkriveno 5 novozaraženih, zdravstveni radnici su testirali više od 2,2 miliona građana samo u okrugu Binhai.

I u Manzuliju, gradu sa više od 200 hiljada stanovnika, otkrivena su 2 nova slučaja kovida-19, pa su vlasti naredile testiranje svih žitelja.


Uprkos kritikama iz sveta da kineske vlasti sprovode drakonske mere, glavni kineski epidemiolog Zeng Guang izjavio je da je "samo Kina sposobna" da neutrališe virus.




 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija