• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Telegraf

23.11.2020

13:57

NESTAO BRATANAC KIM DŽONG UNA! Svaki trag mu se gubi posle sastanka sa CIA

Vesti

NESTAO BRATANAC KIM DŽONG UNA! Svaki trag mu se gubi posle sastanka sa CIA

Podeli vest

Bogati bratanac lidera Severne Koreje Kim Džong Una navodno je pod zaštitom Centralne obaveštajne agencije (CIA), prenose američki mediji

Reč je o Kim Han Solu (25), sinu Kim Džong Nama, polubrata severnokorejskog lidera, koji je navodno ubijen na aerodromu u Maleziji 2017. godine po naređenju Kim Džong Una.

Mediji prenose da je njegov bratanac, koji inače vodi luksuzan život, "nestao" nakon sastanka sa CIA i da se nalazi pod njihovom zaštitom.

Disidentska grupa iz Severne Koreje "Free Joseon" tvrdi da je pomogla Kimovom bratancu da pobegne nakon smrti oca.

Adrijan Hong, šef grupe, rekao je da "nikada nije upoznao klinca sa toliko novca", opisao ga je kao osobu koja nosi "svežnje gotovine" i "Guči cipele".

Hong veruje da je njegov otac, inače najstariji sin Kim Džong Ila, "sklonio gomilu novca tokom života".

Hong tvrdi da je njegova grupa izvukla iz njegove kuće u Makau, u Kini.

Isti izvor tvrdi da je Han Sol iz kineske pokrajine Makau tajno doputovao na Tajvan i sastao se sa severnokorejskim opozicionarima, a potom kupio avionsku kartu za Amsterdam u nameri da od Holandije zatraži azil.

Pred samo putovanje Han Sol se sastao sa agentima američke CIA-e i od tada mu se gubi svaki trag. Navodno živi pod zaštitom te američke agencije.

Han Sol zbog direkte rodbinske veze sa vođama severnokorejskog režima slovi za potencijalnog vođu smene vlasti u toj izolovanoj zemlji. Kao takav je u nemilosti strica Kim Džong Una, baš kao što je bio i njegov otac Kim Džong Nam.

Bratanac Kim Džong Una poznat je i na ovim prostorima, budući da se 2012. i 2013. godine pisalo o njegovom boravku u međunarodnoj školi "United World College" u Mostaru.

Da podsetimo, njegov otac je umro nakon što je napadnut nervnim agensom dok je bio na aerodromu u Maleziji.

U vreme smrti Kim Džong Nam navodno je kod sebe imao 124.000 dolara u kešu.

Vlasti Malezije veruju da se sastao sa američkim obaveštajnim agentom samo nekoliko dana pre nego što je ubijen.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija