• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

25.11.2020

14:39

RUSIJA TRAŽI ZAPIS RAZGOVORA KAČINJSKOG PRED PAD AVIONA! Poljski predsednik pre pogibije pričao sa bratom...

Vesti

RUSIJA TRAŽI ZAPIS RAZGOVORA KAČINJSKOG PRED PAD AVIONA! Poljski predsednik pre pogibije pričao sa bratom...

Podeli vest

Rusija je zatražila od Poljske da preda audio zapis telefonskog razgovora pokojnog poljskog predsednika Leha Kačinjskog sa bratom Jaroslavom neposredno pred pad aviona kod Smolenska 2010. godine, rekao je danas novinarima portparol ruskog tužilaštva Andrej Ivanov

Rusko tužilaštvo je uputilo zahtev za pravnu pomoć Ministarstvu pravde Poljske u skladu sa Evropskom konvencijom o uzajamnoj pomoći u krivičnim stvarima, rekao je Ivanov, preneo je TAS S.

- Zahtev je podnet zbog nove informacije koju su poljski mediji preneli u vezi sa padom poljskog predsedničkog aviona 10. aprila 2010. godine u blizini Smolenska - dodao je on.

Poljski dnevnik "Gazeta Viborča" objavio je 3. novembra intervju sa bivšim sudijom Vojćiehom Lačevskim, koji je tvrdio da je video transkript telefonskog poziva između Leha i Jaroslava Kačinjskog koji se dogodio pre pada aviona.

 

 


Sudija je rekao da je transkript poverljiv i da ne može da govori o detaljima dokumenta.

Međutim, postoji verzija koju su preneli poljski mediji, koji tvrde da je Jaroslav Kačinjski podstakao svog brata da sleti u Smolensk uprkos lošim vremenskim uslovima.

Ruski istražni odbor želi da analizira telefonski poziv između bivšeg poljskog predsednika Leha Kačinjskog i njegovog brata Jaroslava vođenog nekoliko minuta pre pada aviona.

Odbor je poslao odgovarajući zahtev Poljskoj, izjavila je portparolka Ruskog istražnog odbora Svetlana Petrenko.

Ona je naglasila da Istražni komitet nema sumnje u vezi s uzrokom pada aviona.

- Svi podaci koje je prikupila ruska istraga ukazuju na grešku posade koja je odlučila da nastavi sletanje uprkos nedovoljnoj vidljivosti - naglasila je Petrenko i dodala da su to potvrdile višestruke forenzičke istrage.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija