• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Telegraf

26.11.2020

11:01

NAJBOGATIJI ČOVEK NA SVETU OTKRIO TAJNE USPEHA Donosi samo 3 važne odluke dnevno, a evo i zbog čega

Vesti

NAJBOGATIJI ČOVEK NA SVETU OTKRIO TAJNE USPEHA Donosi samo 3 važne odluke dnevno, a evo i zbog čega

Podeli vest

Osnivač Amazona, Džef Bezos, trenutno poseduje neto bogatstvo u iznosu od 181,4 mlrd dolara i teško da će ga neko uskoro "svrgnuti s trona".

Bezos je opisao način na koji donosi odluke u svojoj novoj knjizi "Invent and Wander".

Za početak, Bezos kaže da je dobar san neophodan za normalno funkcionisanje ujutru, pa se on nikada ne odriče svojih osam sati sna. Iako se neki biznismeni "hvale" da spavaju samo četiri ili pet sati, ovaj Amerikanac nije među njima.

Poslovne sastanke najradije organizuje ujutru, i to do 10 sati. To su sastanci koje naziva "high-IQ meetings", i na njima se donose najvažnije poslovne odluke za taj dan. Kada na satu otkuca 17h, sve odluke i predlozi ostavljaju se za naredni dan. Po ovome možemo zaključiti da Bezos nije "noćna ptica", te da preferira da misli o poslu kada je odmoran.

Zanimljivo je da ovaj uspešni milijarder u toku jednog sastanka donese tačno tri odluke, a fokusira se na stvari koje će se ostvariti tek kroz tri godine. Dakle, toliko gleda unapred. Kako je dalje naveo, trenutno se bavi 2023. godinom. Dodaje da su odluke često dvosmerna ulica, i da treba biti hrabar. Ako i pogrešite, možete da se vratite nazad.

Ako su vam do sada uzori bili ljudi koji malo spavaju, jer misle da je to gubljenje vremena, ili koji donose desetine odluka dnevno - vezanih za posao, možda je vreme da preispitate tu perspektivu. Bezos ne proverava mejlove užurbano čim otvori oči, već kaže da pre svakog posla najpre doručkuje sa svojom decom, popije kafu i pročita novine.

- Kao viši rukovodilac, za šta ste zaista plaćeni? Za donošenje malog broja visokokvalitetnih odluka. Vaš posao nije da svakodnevno donosite na hiljade odluka - napisao je Bezos.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija