• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

26.11.2020

12:57

BEČKI TERORISTA PO UZORU NA NICU HTEO DA UBIJA I U CRKVI! Austrijski ministar policije saopštio JEZIVE DETALJE o Albancu koji je ubio četvoro ljudi!

Vesti

BEČKI TERORISTA PO UZORU NA NICU HTEO DA UBIJA I U CRKVI! Austrijski ministar policije saopštio JEZIVE DETALJE o Albancu koji je ubio četvoro ljudi!

Podeli vest

Islamski terorista Kujtim Fejzulaj, koji je 2. novembra u centru Beča izvršio oružani napad i ubio četiri, a povredio više od 20 osoba, planirao je napad i na crkvu, saopšteno je danas na konferenciji za štampu

Ministar unutrašnjih poslova Austrije Karl Nehamer kazao je da je terorista nameravao da ciljano traži žrtve i u crkvama, pre nego što ga je policija ubila.

Uzor teroristi, inače Makedoncu albanskog porekla rođenom u Beču, očigledno je bio napad na crkvu Notr Dam u Nici krajem oktobra, u kojem je jedna žena ubijena.

Nehamer je najavio da se sada, zbog tih saznanja istrage, pojačava nadzor crkava i drugih verskih objekata.

Generalni dirketor za javnu bezbednost Franc Rug najavio je da se od sada verski objekti nadziru prikriveno i javno.

Nehamer je najavio i da će i božićne pijace štititi Kobre.

- Advent je pred nama, a važno je i vreme posle toga - poručio je on.

 

 

Za sada je još otvoreno koliko dugo će crkve biti nadzirane.

- Nalazimo se u veoma škakljivoj fazi, jer bi teroristički napad mogao biti uzet kao uzor drugima koji bi želeli da imitiraju napadača - istakao je Nehamer ne želeći da iznosi detalje.

Najavio je i da se jačaju snage za brzo delovanje Kobre u cilju odbrane od terorističkih napada u gradovima.

 

 

Te snage treba da budu brze u reakciji i eliminaciji napadača, te pojačaju i osećaj bezbednosti kod građana, objasnio je Nehamer.

- Moramo kao društvo da se borimo protiv terorizma. Nećemo odustati od naših sloboda zbog terorizma - kazao je Nehamer i pozvao građane da pozovu policiju čim nešto primete.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Radić Gojko

pre 3 godine

Možda je ovako Kujtim hteo da se zahvali Austriji na priznanju Kosova i prisustvo njihove vojske u Kosovskoj Mitrovici.Hrvati su Nemcima to uradili pesmom Danke Deutschland,a ovaj sa Danke Österreich uz vatromet.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija