• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Blic

26.11.2020

16:35

OMILJENI SVEŠTENIK ŽENU DRŽAO 12 GODINA U ZATOČENIŠTVU! Policija je pronašla prljavu i zapuštenu

Vesti

OMILJENI SVEŠTENIK ŽENU DRŽAO 12 GODINA U ZATOČENIŠTVU! Policija je pronašla prljavu i zapuštenu

Podeli vest

Javno tužilaštvo u Luganu (švajcarski kanton Tičino) uhapsilo je i pokrenulo je istragu protiv osamdesetogodišnjeg sveštenika zbog „otmice“

Kako prenose švajcarski mediji, reč je o bivšem generalnom vikaru Luganske biskupije, koji je svojevremeno predavao teologiju na Univerzitetu Lugano i čak bio dekan Teološkog fakulteta.

- Tužilaštvo i kantonalna policija pokrenule su krivični postupak protiv osamdesetogodišnjeg švajcarskog sveštenika koji živi u Luganu – saopštile su vlasti u subotu kasno uveče.

Pet minuta kasnije vest je potvrdila i dijeceza u Luganu, a zatim su je preneli i lokalni mediji u Tičinu.

Sveštenik, koga je italijanska "Stampa" identifikovala kao Acolina Kjapinija, navodno je u stanu držao 48-godišnju Finkinju, koja nije imala boravak u Švajcarskoj. Protiv njega je pokrenut postupak zbog otmice i prinude, te nanošenja lakše fizičke povrede.

Prema podacima dnevnog lista „Redžone“ iz Tičina, reč je o bivšem generalnom vikaru dijeceze u Luganu koji je bio aktivan u različitim upravama. Luganska biskupija saopštila je da u „slučaj nisu uključena maloletna lica“, a Luganska kurija sarađuje sa istražiteljima.

U Tičinu je vest odjeknula kao bomba, jer je uhapšeni bivši generalni vikar veoma poznat i bio je veoma omiljen.

Kako prenosi „Blik“, niko ne želi da govori o onome što se više od 12 godina odigravalo u Borgetu (mala četvrt) br. 2. Ljudi kažu da ništa nisu znali, da su za sve čuli iz medija. Državni službenici u civilu u petak su sa lisicama na rukama odveli generalnog vikara iz kuće prekoputa Katedrale San Lorenco, nakon čega je počela da se osipa fasada njegovog bogobojažljivog života. U stanu koji mu je na raspolaganje stavila kurija, sveštenik je skrivao četrdesetosmogodišnju ženu, izveštava nedeljni list „Il kafe“.

Za sada se o detaljima malo zna. U stanu je navodno vladao haos, a žena je bila veoma prljava i zapuštena. Svuda su navodno ležali paketi, mnogi iz prodavnice obuće „Zalando“, a kada bi neko slučajno ugledao Finkinju, sveštenik, bi objasnio da mu je rođaka koja je došla u posetu.

Odnos sveštenika i žene nije jasan

Sveštenik i Finkinja upoznali su posredstvom onlajn nastave na Internetu. Kako saznaje „Blik“, sveštenik ju je prvo zaposlio kao domaćicu, a tužilaštvo treba da utvrdi koliko su bili bliski i zašto se njihov odnos do te mere izopačio.

"Blik" prenosi da je "Don Armando" (ime promenila redakcija lista) navodno svaki dan izlazio iz kuće u sedam sati. Odlazio je na misu, a zatim folksvagenom u kancelariju na fakultetu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!
Politika

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!

Srpska lista je danas saopštila da snimak na društvenim mrežama na kojem se čuju izjave Radoice Radomirovića zamenika ministra u vladi Aljbina Kurtija Nenada Rašića i Arbera Vokrija predstavlja "dokaz postojanja i delovanja organizovane kriminalne grupe sa ciljem protivpravnog delovanja i otimanja imovine čiji su vlasnik institucije Republike Srbije", a kako bi sebi odnosno drugim licima pribavili imovinsku korist, odnosno stanove.

26.04.2024

14:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17