• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Sputnjik

30.11.2020

08:52

OBRAČUN SA ANTIVAKSERIMA! Britanci dižu i vojsku zbog protivnika imunizacije

Vesti

OBRAČUN SA ANTIVAKSERIMA! Britanci dižu i vojsku zbog protivnika imunizacije

Podeli vest

Značajan broj Britanaca skeptičan je prema vakcini protiv virusa korona, a mediji izveštavaju da je vojska navodno aktivirala jedinicu za „informativni rat“ sa ciljem suzbijanja širenja onlajn propagande protiv vakcinacije.

Kako se očekuje, distribucija vakcine protiv korone u Britaniji krenuće sledećeg meseca, ali se vlada u Londonu suočava sa problemom kako da ubedi građane da je prime.

Prema nedavnim rezultatima ispitivanja javnog mnjenja, više od trećine Britanaca se izjasnilo da nisu sigurni, odnosno da je mala verovatnoća da će se vakcinisati.

Ministri se spremaju da pokrenu masovnu kampanju da bi ubedili ljude da se vakcinišu, a iza scene britanska vojska je, kako je objavio „Sandej tajms“, angažovala specijalnu jedinicu čiji je zadatak da prati i suprotstavi se onlajn propagandi protiv vakcinacije.

Reč je o jedinici 77. Brigade koja je formirana 2010. i koja je sarađivala sa timovima za psihološke operacije u Avganistanu.

Mediji, takođe, navode da je ta jedinica otvorila i lažne profile na društvenim mrežama kako bi uticala na javno mnjenje.

„Tajms“ piše i da ta jedinica „već nadgleda sajber prostor koji se odnosi na sadržaj o Kovidu-19“.

Britanski list ne iznosi detalje o tome na koji način će se tačno specijalna jedinica boriti protiv sadržaja koji propagiraju odbijanje vakcine.

Neimenovani portparol britanskog Ministarstva odbrane izjavio je za „Tajms“ da napori brigade nisu usmereni na britansku populaciju, a procureli dokumenti navodno sugerišu da njihova strategija uključuje „skupljanje dokaza o dezinformacijama o vakcini iz neprijateljskih država, uključujući Rusiju“, prenosi RT.

U Britaniji je, prema poslednjim podacima, potvrđeno više od 1,6 miliona slučajeva virusa korona, a preko 57.000 ljudi je umrlo.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Doktor Nauka

pre 3 godine

Vatikanski pedofilski bankar Rothschild i epstajnova pedofilska Jimmy Savile genetski prioritetna britanska Fuckingthem Palace nacisticka robovlasnicka monarhija hoce da prisilno vakcinisu decu i gradjane britanije , a za to vreme rothschildova habsbursko saudijska naftaska kompanija je potplatila islamske teroriste i naciste da napadaju , siluju i ubijaju gradjane i decu britanije .

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija