• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Sputnik

30.11.2020

08:58

AMERIKA OVO NEĆE PRIHVATITI! Nemačka nastavlja izgradnju "Severnog toka 2"

Vesti

AMERIKA OVO NEĆE PRIHVATITI! Nemačka nastavlja izgradnju "Severnog toka 2"

Podeli vest

Izgradnja gasovoda „Severni tok 2“ se nastavlja narednog meseca, piše nemački „Špigel“.

Ima već godinu dana kako je zaustavljena gradnja „Severnog toka 2“, piše nemački nedeljnik. I sada, u decembru 2020. godine ona će biti nastavljena, navodi portparol konzorcijuma investitora projekta.

Prema dostupnim informacijama, Uprava za vodeni saobraćaj i plovidbu u gradu Štralzund saopštila je kapetanima brodova da počinju radovi južno od plitkog Adlergrunda u Baltičkom moru. Tamo se nalaze krajevi obe cevi koje idu iz nemačkog grada Lubmin prema Rusiji.

Kako navodi list, otpor SAD je neizbežan. Amerikanci žele na sve moguće načine da zaustave projekat. U decembru 2019. godine gradnja je bila obustavljena jer su se Švajcarci uplašili pritiska Vašingtona. Pre toga, američki Kongres je usvojio „Zakon o zaštiti energetske bezbednosti Evrope“. Američki predsednik Donald Tramp ga je potpisao, bez obzira na kritike Rusije i Nemačke. I budući predsednik SAD Džo Bajden takođe je protivnik gasovoda, podseća „Špigel“.

SAD se plaše da bi njihovi evropski partneri mogli pasti u preveliku zavisnost od Rusije. Uz to, oni žele da isporučuju Evropi svoj tečni gas. Za to imaju podršku istočnoevropskih država, kao što su Poljska i baltičke zemlje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
vid

pre 3 godine

Gospodo amerikanci,krenite na posao i već jednom izgradite te vaše terminale za vaš tečni gas i konkurišite rusima ili kad Evropu rusi počnu da ucenjuju tu ste vi da ih sprečite u toj nameri.Bio bi red da već jednom prestanete sa tim glupim pričama šta će biti kada bude.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija