• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

02.12.2020

18:18

(VIDEO) JERMENI SE NE MIRE SA PORAZOM U KARABAHU, OPOZICIJA ZAKAZALA ZA 5. DECEMBAR RUŠENJE PAŠINJANA! Protesti iz dana u dan!

Vesti

(VIDEO) JERMENI SE NE MIRE SA PORAZOM U KARABAHU, OPOZICIJA ZAKAZALA ZA 5. DECEMBAR RUŠENJE PAŠINJANA! Protesti iz dana u dan!

Podeli vest

U centru Jerevana održan je protest opozicije koja traži ostavku premijera Nikole Pašinjana

Akcija, koju je organizovao sindikat mladih opozicione stranke Dašnakcutjun, započela je kod spomenika kompozitoru Aramu Hačaturjanu. Policija se ne meša u akcije demonstranata, samo prati da ne smetaju saobraćaju. Za sada nema privođenja. Učesnici protestne šetnje uzvikuju parole optužujući jermenskog premijera za izdaju.

Pre početka protesta, predstavnik stranke Dašnakcutjun Arcvik Minasjan izjavio je da opozicija u četvrtak planira da objavi smernice za svoje „odlučne akcije". 

On je dodao da pristalice opozicije nameravaju da u četvrtak blokiraju ulice Jerevana.

- Pozivamo naše građane da sutra u 18 časova (15 po srednjoevropskom vremenu) sprovedu decentralizovane akcije neposlušnosti, blokirajući ulice Jerevana, kako bi pokazali Pašinjanu da nema šta da radi u našoj zemlji - rekao je on.

Okupljeni su tokom šetnje došli do zgrade vlade u centru glavnog grada.

Ranije je opozicioni poslanik jermenoskog parlamenta Prosperitetna Jermenija, Iveta Tonojan, saopštila da je za 5. decembar planiran „opštenarodni miting".

RUSIJA JE ZASTRAŠUJUĆA, MOSKVA JE NAJVEĆA PRETNJA NATO, ALIJANSA ŠALJE RATNE BRODOVE U CRNO MORE! Ovi ne mogu bez rata, ali namerili su se na...

Neredi i protesti opozicije u Jerevanu počeli su tokom noći 10. novembra, nakon što je premijer Jermenije, zajedno sa predsednicima Rusije i Azerbejdšana, usvojio trilateralnu izjavu o prekidu vatre u Nagorno Karabahu i predaji Azerbejdšanu nekoliko regiona. U Jermeniji je ovo shvaćeno kao neosnovana odluka o kapitulaciji.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Zagor

pre 3 godine

Protesti???!!! Zašto protesti?Neka uzmu puške i neka idu da se bore sa Azerima za zemlju koju su im predhodno oteli,a Azeri vojno vratili...Treba da budu sretni što je Armenija ostala u njihovim rukama i što nisu postali novi Kurdi!!! Čuj protesti!!!!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija