• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Kurir

05.12.2020

22:36

ŠPANSKA POLICIJA POHAPSILA SRBE, MEĐU NJIMA I JEDNA DEVOJKA! Brinuli o plantažama marihuane u više gradova!

Vesti

ŠPANSKA POLICIJA POHAPSILA SRBE, MEĐU NJIMA I JEDNA DEVOJKA! Brinuli o plantažama marihuane u više gradova!

Podeli vest

Španska policija uhapsila je četvoro srpskih državljana, među kojima je i jedna devojka, u najnovijoj akciji za suzbijanje proizvodnje i trgovine marihuanom na zatvorenim plantažama u opštinama Taragona, Alkover i Konstanti, prenosi portal Lavanardija

U akciji nazvanoj "Venasive II" zaplenjeno je više od 2.000 biljaka marihuane, a kako je saopšteno, u prethodnom hapšenju locirano je i iza rešetaka stavljeno osam pripadnika ove grupe među kojima su opet Srbi. I u ranijim akcijama bilo je mnogo naših državljana koji rade na plantažama.

- Istraga je počela početkom godine i utvrđeno je da je reč o velikoj kriminalnoj organizaciji. Neki članovi su završili u zatvoru, a dvojica su platila kauciju i izašla su iz pritvora. To su iskoristili da sa Srbima stvore novu kriminalnu grupu - pišu španski mediji:

- Utvrđeno je da je grupa imala vođu koji je angažovao državljane Srbije i faktički ih obučio za uzgoj, održavanje i nadgledanje plantaža marihuane koje su bile locirane u nekoliko gradova - objasnili su mediji. Uhapšeni Srbi, kako navode portali, imaju između 25 i 40 godina. Oni se terete za stvaranje kriminalne grupe, trgovinu drogom, ali i za prevare sa električnom energijom - navode mediji.

Kako prenosi Lavangardija, španska policija je izvršila četiri pretresa. Upali su u vile koje su imale nadzorne sisteme i sve je bilo automatizovano i pogodno za upravljanje daljinskim upravljačem. Zaplenjeno je 10 kilograma marihuane koja je bila spremna za pakovanje i transport, 5.000 evra u gotovini, oružje velikog kalibra i materijal za uzgoj droge - navode mediji. Zanimljivo je da su same plantaže imale dosad neviđen sistem obezbeđenja.

Foto: AP PHOTO

Plantaže su čuvali psi, bile su kompletno pokrivene video-nadzorom i detektorima pokreta. Tehnologija j na najvišem mogućem nivou, a nađene su biljke u raznim fazama rasta.

Posetimo, pre tri nedelje, u spektakularnoj akciji u Španiji uhapšen je Srbin (48), koji je radio na velikoj plantaži marihuane. Kada su agenti ušli u vilu, dočekalo ih je iznenađenje. - Iz kuće je dopirao snažan miris marihuane, a ispostavilo se da zapravo iz prizemlja kuće ne može da se ode ni u podrum, ali ni na sprat. Nakon temeljnog pretresa, otkrili su tajne prolaze za druge prostorije koje je uhapšeni Srbin koristio za ulazak na plantažu.

Policija je u hodniku pronašla lažni orman, kroz koji se zapravo prolazilo do zasada! U podrumu je otkrivena druga, veća plantaža s biljkama. Ovde su se nalazili i infrastruktura, ventilacija, osvetljenje, sistem za kontrolu temperature i vlažnosti - prenosi Lavangardija.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija