• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug / Informer

06.12.2020

12:23

ZAŠTO JE VISOKA STOPA SMRTNOSTI U ITALIJI? Stručnjaci prognoziraju opadanje krive broja preminulih, EVO I KADA!

Vesti

ZAŠTO JE VISOKA STOPA SMRTNOSTI U ITALIJI? Stručnjaci prognoziraju opadanje krive broja preminulih, EVO I KADA!

Podeli vest

Krivulja koja pokazuje broj preminulih od kovida-19 u Italiji počeće da se smanjuje između 20. i 23. decembra, izračunato je na Institutu za zdravstvenu metriku i procene, univerziteta u Vašingtonu, piše list "Fanpejdž"

Procenu potvrđuju i italijanski stručnjaci koji kažu da su svi epidemiološki parametri, pa i smrtnost u opadanju, i pokušvaju odgovoriti na pitanje zašto je u Italiji tako visoka stopa smrtnosti. U poslednja 24 sata 662, a pre neki dan čak 996 kovid-pacijenata je umrlo u jednom danu.

- Razlog ovako visoke smrtnosti među kovid-pacijentima u Italiji je i dalje misterija. Jedan deo stručnjaka veruje da je to zato što je Italija po prosečnoj starosti populacije prva u svetu. Ali to nije dovoljan razlog. Verujem da je visoka smrtnost ovih dana među osobama koje su inficirane početkom novembra, jer od zaraze do ishoda bolesti prođu tri do četiri sedmice - tvrdi za list profesor na torinskom univerzitetu Lorenco Ričardi.

Foto: Marko Đoković

Njegov kolega iz Visokog instituta za zdravlje, profesor Graciano Oder precizira da je "visoka smrtnost u drugom talasu pandemije u Italiji rezultat činjenice da se virus geografski više raširio na teritoriji Italije nego u prvim mesecima, na početku zarze od koronavirusa".

Loša vest je da, prema statističkim procenama, krajem januara naredne godine u Italiji može biti čak 90 hiljada ukupno preminulih od kovida-19, a to znači 30 hiljada više nego sada, ocenjuje list “Fanpejdž”.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija