• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

08.12.2020

16:08

OPLJAČKAN RUSKI AVION SUDNJEG DANA! Lopovi provalili u predsednikov Iljušin opremljen za slučaj NUKLEARNOG RATA! (VIDEO)

Vesti

OPLJAČKAN RUSKI AVION SUDNJEG DANA! Lopovi provalili u predsednikov Iljušin opremljen za slučaj NUKLEARNOG RATA! (VIDEO)

Podeli vest

- Lopovi su uspeli da opljačkaju ruski vojni avion Il-80, koji služi kao strateški komandni avion ruskih oružanih snaga u slučaju nuklearnog konflikta i koji nazivaju i "avion sudnjeg dana" - prenosi Gazeta.ru

Avion je bio u regionu Rostova zbog planirane modernizacije i dogradnje.

Šef službe za bezbednost u postrojenju "Berijev“ obratio se policiji u petak, navodeći da su, kada je letelica rano ujutru pregledana, pronađeni tragovi otvaranja otvora za teret.

REN TV je javila da je ukradena komunikaciona oprema, ali ne navodi šta je tačno nestalo.

Avioni "sudnjeg dana" namenjeni su predsedniku, ministru odbrane i drugim članovima najvišeg vojnog rukovodstva u slučaju nuklearnog sukoba, ako su kontrolne strukture na zemlji uništene ili oštećene, navodi Gazeta.ru.

Sa komandnog mesta u tom avionu predsednik Rusije može da izda potrebna naređenja, ukljkučujući i odluku o upotrebi nuklearnog oružja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zoran

pre 3 godine

Bolje da to niste objavili rusofili...sramota teška.

Kurcubic

pre 3 godine

E moja svetska vojna silo ! E slovenski bednici . Ima da vas pregaze ovi sto su zacrtali da vas pregaze i da vam otmu sibirska bogatstva. Mozda su i u prevu: koji ce to vama kurac. nemate cestiti autoput a milijarderska stoka kupuje zlatne smartfone. Zato cete i vi i mi zajedno da nestanemo iz civilizacije. Takva stoka ne treba ovoj planeti !

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija