• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

17.12.2020

18:08

UHAPŠEN MAĐARSKI MILIONER! Biznismen optužen za prevaru od 5,6 miliona evra!

Vesti

UHAPŠEN MAĐARSKI MILIONER! Biznismen optužen za prevaru od 5,6 miliona evra!

Podeli vest

Vodeći mađarski biznismen Laslo Bige uhapšen je danas pod sumnjom da je načinio niz krivičnih dela, među kojima su prevara i malverzacija vredna dve milijarde forinti (5,6 miliona evra)

Bige je deseti najbogatiji Mađar čije jebogatstvo procenjeno na 385 miliona dolara, prema podacima sajta napi.hu.

Vlasnik je nekoliko velikih firmi u kompaniji, od kojih je najvažnija Nitrogenmuvek.

Iz mađarskog javnog tužilaštva su poručili da su oni "inicirali hapšenje čoveka zbog korupcije vredne 800 miliona forinti (2,2 miliona evra), dok je nezakonito uzeo dve milijarde forinti iz svoje kompanije".

Iako iz tužilaštva nisu otkrili Bigeov identitet, rekli su da je u pitanju preduzetnik iz Njiregihaze, ali su dodali da postoji još jedan sličan slučaj protiv njega, što je opis koji odgovara Bigeu.

Njegov sin Zoltan, glavni strateg u Nitrogenmuveku, potvrdio je Rojtersu da je njegov otac u pritvoru.

Kompanija navodi da su optužbe "potpuno neosnovane".

"Nitrogenmuvek će preduzeti sva legalna sredstva da odbrani sebe i Lasla Bigea protiv nepravednih optužbi na račun kompanije. Motiv je jasan, da se zastraši i omalovaži naš direktor Laslo", piše u saopštenju.

Njemu preti zatvorska kazna od pet do deset godina zatvora.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)
Partizan

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)

Košarkaši Partizana trijumfalno su krenuli u odbranu titule u ABA ligi, pošto su sinoć u Beogradskoj areni prilično glatko i ubedljivo savladali Igokeu sa 94:85 u prvom meču četvrtfinalne serije regionalnog takmičenja. Navijači crno-belih, osim zbog trijumfa, imaju razlog za zadovoljstvo i zbog uspona forme igrača koji je do pre nekoliko nedelja praktično bio zaboravljen i potpuno otpisan, a reč je o Amerikancu sa pasošem Hrvatske, Džejlinu Smitu (29)!

18.04.2024

10:28

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija