• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/sputnjik

22.12.2020

13:23

LETEĆE U VAZDUH KABINET KOJI IZDA TO NAREĐENJE, GENERALŠTAB U KIJEVU ZNA... Brutalan odgovor Rusije na ideju ukrajinskog eksperta da se Krim i Donbas "vrate oružjem"!

Vesti

LETEĆE U VAZDUH KABINET KOJI IZDA TO NAREĐENJE, GENERALŠTAB U KIJEVU ZNA... Brutalan odgovor Rusije na ideju ukrajinskog eksperta da se Krim i Donbas "vrate oružjem"!

Podeli vest

Globalna katastrofa za Kijev biće neizbežna ako se ukrajinska strana, koja iznosi provokativne planove protiv Rusije, usudi da priredi Perl Harbor na Krimu, izjavio je za Sputnjik poslanik Državne dume iz Sevastopolja Dmitrij Belik

Perl Harbor se za Japan preokrenuo u globalnu katastrofu, odgovor Rusije u slučaju takve provokacije neće biti ništa manje surov. Ukrajinski stručnjaci, sedeći na kauču slikaju fantastične slike poraza ruske flote na Krimu, ali u stvarnom svetu se sve događa drugačije. Mislim da u ukrajinskom Generalštabu znaju kako će se završiti pokušaj napada na objekte na Krimu i, za razliku od ovog politikologa, shvataju posledice ruskog vojnog odgovora“, rekao je Belik.  

On je podsetio na upozorenje ruskog vojno-političkog rukovodstva da uzvratni udar Rusije ne podrazumeva uništavanje samo rakete, već i centra za odlučivanje.

„Dakle, ukoliko ukrajinska raketa bude lansirana u pravcu Krima, ona će biti uništena pre nego što uđe u naš vazdušni prostor, a zatim će ka mestu lansiranja poleteti ‘Kalibar’ ili ‘Iskander’. A kabinet koji je izdao naređenje da se napadne poluostrvo, takođe neka sačeka raketne goste“, rekao je sevastopoljski poslanik.

Sa svoje strane, direktor Centra za političku analizu Pavel Danilin je na televiziji REN kritikovao predlog ukrajinskog politikologa Zinovija Sverede da razvije strategiju za vojno „oslobađanje“ Krima i Donbasa.

Foto: screenshot

Krimski most

On je, takođe, doveo u pitanje njegove mentalne sposobnosti.

„Ideja da se ‘napravi novi Perl Harbor’ u startu je osuđena na propast, jer ruska flota nije bazirana samo na jednom mestu u Sevastopolju, već i u Novorosijsku na Crnom moru sa vazdušnom podrškom“, istakao je stručnjak.

"Novi Perl Harbor"

Prema njegovim rečima, Sveredine izjave liče na pokušaj da se igra na nacionalistička osećanja Ukrajinaca. A kritika „normandijskog formata“ nije konstruktivna, jer Ukrajina ne poštuje Minske sporazume.

Ranije je na ukrajinskoj televiziji „Prjamoj“ doktor socijalne ekonomije Svereda izjavio da preduzme Ukrajina, da bi zaštitila svoje interese, između ostalog, treba da digne u vazduh Kerčki most i priredi ruskoj floti „novi Perl Harbor“.  

Krim je ušao u sastav Rusije u martu 2014. godine, nakon referenduma održanog posle državnog prevrata u Kijevu. Za ujedinjenje sa Rusijom glasalo je 96,77 odsto birača Republike Krim i 95,6 odsto glasača Sevastopolja. Ukrajina i dalje smatra Krim svojom privremeno okupiranom teritorijom. Prema rečima predsednika Rusije Vladimira Putina, pitanje Krima je zatvoreno.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
pekabinac2011

pre 3 godine

Ovaj fasista ukrainac igra se vatre.Krenu li ukrainci na krim nece ih biti na planeti zemlje ,to lepo oni znaju sa rusima nema sale

SRBIN

pre 3 godine

Ruska raketa nosi 200 NAGASAKIJA ILI HIROSIMA .A posto je to tako blizu posaljes TRI dve neproddju a 200 Prodju i NEMA VISE UKRAJINE :DA SAMO VI PROVOCIRAJTE SAD JE SKORO PROLECE RUSKI MEDA JE SPREMAN!A tek kad vam "zbog greske" malo privrnu GAS ni tetka NATA i strina SVABICA nemogu vam ili nesmu zbog onih 200x IKS raketa .

Nikita Petrovic

pre 1 godinu

verbalno prepucavanje je svakako nekakav predznak,najava,pretnja ili šta god,no nije reč-rečenic bitna,od značaja uvek bude ono šta si učinio,za sada nepostoji neka nervoza kod hladnih rusa kod ukrajinskog estaba se vidi da su apstenicionoj krizi

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat?
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat?

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija