• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

28.12.2020

09:11

VANREDNO STANJE U PEKINGU! Ipak nisu zauzdali virus, naglo skočio broj zaraženih koronom

Vesti

VANREDNO STANJE U PEKINGU! Ipak nisu zauzdali virus, naglo skočio broj zaraženih koronom

Podeli vest

U Pekingu je vanredno stanje zbog naglog porasta broja slučajeva virusa kovid-19 prethodnih nekoliko dana, a tokom vikenda je testirano više stotina hiljada ljudi, preneli su kineski mediji

Vlasti Pekinga, grada sa više od 21 milion stanovnika, uvele su mere za sprečavanje širenja virusa kojima se, pored ostalog, ograničavaju javne aktivnosti i putovanja, i pojačale kontrolu.

Najveći broj novih slučajeva identifikovan je u pekinškom okrugu Šuenji (Shunyi), gde se sprovodi testiranje stanovnika, a nivo rizika od virusa  korona  u pojedinim oblastima podignut je na "srednji".

Do nedelje popodne prikupljeno je 830.000 uzoraka za testiranje na kovid-19 u okrugu Šuenji, navodi Čajna dejli.

U Kini, prvoj zemlji u kojoj je identifikovan kovid-19, taj virus je pod kontrolom, mada i dalje ima novih slučajeva.

Do sada je u Kini kovidom-19 zaraženo 86.976 ljudi, od kojih je 4.634 umrlo od posledica tog virusa, a aktivnih slučajeva je 339.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
bosanac2

pre 3 godine

Tako i treba kako ima ona narodna:Ubica s evraca na mjesto zlocina.e bilo bi dobro da virus pokosi polovinu kineza nek plate za ono sto su ucinili svijetu.tek tolki da se zna.

TREĆINA SRBIJE PRELEŽALA KORONU, a evo koliko smo daleko od KOLEKTIVNOG IMUNITETA! Antitela se mogu zadržati I DO GODINU DANA, a najviše otpornih je među mlađima od 19 godina!
Društvo

TREĆINA SRBIJE PRELEŽALA KORONU, a evo koliko smo daleko od KOLEKTIVNOG IMUNITETA! Antitela se mogu zadržati I DO GODINU DANA, a najviše otpornih je među mlađima od 19 godina!

Od početka epidemije u Srbiji je registrovano 323.367 obolelih od kovid infekcije, ali su procene da je koronu preležao svaki treći stanovnik Srbije. Svakako da je broj zaraženih daleko veći nego što je zvanično potvrđeno, jer se procenjuje da su dobar deo obolelih asimptomatski slučajevi i da nikad ne budu otkriveni

28.12.2020

08:08

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija