• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

31.12.2020

10:18

"DANAS JE POSLEDNJI PUT..." Nikad emotivnija novogodišnja poruka Merkelove!

Vesti

"DANAS JE POSLEDNJI PUT..." Nikad emotivnija novogodišnja poruka Merkelove!

Podeli vest

Nemačka kancelarka Angela Merkel je, u svom poslednjem novogodišnjem obraćanju naciji na toj funkciji, rekla da je 2020. godina bila daleko najteža tokom njenih 15 godina na vlasti, ali da je početak vakcinacije protiv korona virusa učnilo 2021. godinom nade

Tokom jednog od retkih istupa u kojem je pokazala emocije, Merkel, koja je upravljala Nemačkom i EU tokom finansijske krize 2008. godine, grčkom dužničkom krizom godinu dana kasnije i migrantskom krizom pet godina kasnije, osudila je protestni pokret protiv zatvaranja zemlje i poručila da će se vakcinisati čim vakcina bude široko dostupna.

"Dozvolite mi da vam kažem nešto lično za kraj: za devet meseci biće parlamentarni izbori i ja se neću ponovno kandidovati. Danas je verovatno poslednji put da vam se obraćam povodom Nove godine", poručila je Merkel (66), prenosi Rojters.

Ona je dodala da misli da ne preteruje kada kaže da "nikad nam u poslednjih 15 godina stara godina nije bila tako teška i nikad se nismo, uprkos svim brigama i nešto skepticizma, veselili novoj s toliko nade".

 

Foto: Tanjug/AP

"Mogu samo da zamislim koliko se ogorčeno osećaju oni koji oplakuju svoje najblže koje su izgubili zbog korona virusa ili koji moraju da se bore s posledicama bolesti dok neki beznadežni pojedinci osporavaju i negiraju virus", rekla je Merkel.

Ona je naglasila da teorije zavere nisu samo lažne i opasne nego su i cinične i okrutne.

"Ja ću se takođe vakcinisati kad dođe moj red", poručila je Merkel.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija