• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

03.01.2021

16:32

PREMIJER BAVARSKE KRITIKOVAO EU: Naručili su  premalo doza vakcine, polagali su nade u pogrešne proizvođače

Vesti

PREMIJER BAVARSKE KRITIKOVAO EU: Naručili su premalo doza vakcine, polagali su nade u pogrešne proizvođače

Podeli vest

Premijer nemačke pokrajine Bavarske Markus Seder kritikovao je strategiju EU za nabavku vakcina protiv virusa korona i traži da se u Nemačkoj uz licencu proizvodi vakcina

Seder je, u intervjuu listu "Bild am Zontag", kazao da je EU polagala nade u pogrešne proizvođače i naručila premalo doza.

On smatra da je EU birokratski planirala nabavku vakcina.

Seder bi da ubrza vakcinaciju građana u Nemačkoj time što bi pod licencom vakcina bila proizvedena kod drugih kompanija u toj zeemlji.

Kazao je da je teško objašnjivo da je jedna odlična vakcina razvijena u Nemačkoj, a negde drugo se brže sprovodi vakcinacija.

Seder je podvukao da je vakcinacija jedina dugoročna strategija protiv korona virusa.

- Ne možemo našu zemlju samo dugovima finansirati. Zato je vakcinacija i finansijski gledano najbolji put - objasnio je on.

Vakcinacija u Nemačkoj počela je zvanično 27.decembra, a prema podacima Robert Koh instituta, do sada je 188.553 osoba dobilo prvu dozu.

Što se tiče mera zaključavanja, premijer Babarske se zalaže za produženje na tri nedelje.

- Zaključavanje mora biti produženo do kraja januara. Brojevi novožaraženih su i dalje previsoki. Još ni ne vidimo posledice od Božića i Nove godine - kazao je Seder i dodao da se prava situacija može proceniti tek sredinom januara.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija