• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

03.01.2021

22:32

DOBROTVORKA PIJANA PREGAZILA 2 DEČAKA! Bahato pobegla sa lica mesta, ali nije računala na jedan detalj

Vesti

DOBROTVORKA PIJANA PREGAZILA 2 DEČAKA! Bahato pobegla sa lica mesta, ali nije računala na jedan detalj

Podeli vest

Ponekad ni najjače moguće veze u sudstvu ili politici ne mogu da pomognu ako je svi dokazi upereni protiv počinioca nedela.

To je pred Novu godinu na svojoj koži osetila Rebeka Grosman (57), suosnivač Grosman Burn Fondacije, koja je 29. septembra u Los Anđelesu na pešačkom prelazu automobilom pregazila dva dečaka, braću Marka (11) i Džejkoba (9) Iskandera koji su bili u društvu roditelja.

Rebeka je vozila u alkoholisanom stanju i usput je nekom slala SMS poruke pa uopšte nije gledala ispred sebe. Markovi i Džejkobovi roditelji prvi su prelazili ulicu, dok su se dečaci smejali hodajući iza njih.

Mark je na mestu ostao mrtav, dok je Džejkob preminuo na putu do bolnice. Rebeka je mogla da ih spasi da je stala posle nesreće i pozvala hitnu pomoć, ali ona je samo dodala gas i pobegla dalje.

Zahvaljujući nadzornim kamerama na koje očito nije računala a koje su se nalazile baš iznad pešačkog prelaza iste večeri je identifikovana i privedena. Posle nekoliko nedelja optužena je za ubistvo, kao i bežanje s lica mesta.

Grosmanova, inače supruga Pitera Grosmana, čuvenog plastičnog hirurga iz Los Anđelesa unajmila je najbolje advokate i pokušala je da preko supruga čak i podmiti neke ljude u sudstvu kako bi se izvukla bez optužbe za ubistvo, ali je sve palo u vodu.

“Vozila je brzo i u alkoholisanom stanju i nije stala da pruži pomoć. To su sve kamere snimile i nije imala nikakve šanse da se izvuče”, pisali su mediji u Los Anđelesu tokom jeseni.

Uticajna dobrotvorka koja je kao osnivač i Vestlejk magazina bila poznata i kao filantrop pokazala se tako posle nesreće u jako lošem svetlu. Sada ne samo što će naredne godine provesti u zatvoru, već je zauvek ukaljala svoje i muževljevo ime.

Određena je i kaucija za Rebeku Grosman od čak 2 miliona dolara.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija